Status: V teku

Nove brezplačne točke Wi-Fi v občini Bovec – Projekt WiFi4EU

Občina Bovec je uspešno zaključila projekt vzpostavitve novih brezžičnih dostopnih točk Wi-Fi v okviru pobude WiFi4EU. Gre za pobudo, ki se financira s finančno podporo Evropske unije za namestitev točk za dostop do brezžičnega interneta po vsej Evropi, in sicer Sporazuma o dodelitvi nepovratnih sredstev v okviru instrumenta za povezovanje Evrope (IPE) –WiFi4EU. Program v imenu Evropske komisije izvaja Izvajalska agencija za inovacije in omrežja (INEA).

Cilj pobude WiFi4EU je državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do interneta visoke kakovosti po vsej EU prek brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih.

Tudi Občina Bovec je uspešno kandidirala na razpisu Evropske komisije v sklopu pobude WiFi4EU in je kot ena izmed prejemnic sredstev prejela bon v višini 15.000 EUR. Sredstva so namenjena kritju upravičenih stroškov nakupa in namestitve opreme. Neupravičene stroške internetne povezljivosti – naročnine in vzdrževanja opreme pa bo Občina financirala iz lastnih sredstev.

Izvajalec del za namestitev omrežja WiFi4EU je bilo podjetje Callidus Group d.o.o., Ljubljanska cesta 24c, 4000 Kranj.

Občani in vsi obiskovalci občine lahko brezplačno dostopate do internetnega omrežja na naslednjih lokacijah:

  • Bovški trg,
  • območje parkirišča, otroškega igrišča in avtobusne postaje pri Kulturnem domu,
  • Stergulčeva hiša (mala in velika dvorana),
  • Kulturni dom Bovec,
  • Dom krajanov Čezsoča,
  • Ribiška hiša Kal-Koritnica,
  • novi gasilski dom Srpenica s športnim igriščem,
  • območje parkirišča pri A-postaji krožnokabinske žičnice Kanin ter avtodomsko postajališče.

Povezava v omrežje je preprosta. S svojimi mobilnimi napravami poiščite omrežja v vašem dometu. Izberite omrežje WiFi4EU. Ime je povsod enako, kar pomeni, da so točke dostopa WiFi4EU prepoznavne tudi drugod po Sloveniji in Evropi. Pri prvi povezavi v brezplačno omrežje WiFi4EU boste preusmerjeni na varno spletno stran (prestrezni portal). Ko potrdite prijavo v WiFi4EU, za kar ne potrebujete uporabniškega imena in gesla, lahko pričnete z uporabo omrežja.