Občina Bovec je s podpisom partnerske pogodbe postala eden od sedmih partnerjev v projektu prenosa dobre prakse Občine Idrija »Mestna dnevna soba« po evropskem programu URBACT pod okriljem IPoP- Inštituta za politike prostora. Projekt prenosa poteka od maja 2021 do decembra 2022.

Cilj projekta je, da bi imeli tudi v Bovcu prostor, kjer bi se lahko občani srečali ob različnih organiziranih dejavnostih in dogodkih ali samo prostor, kjer se lahko usedeš, spočiješ in najdeš koga za pogovor ali partijo šaha ali dame, lahko pa tudi kakšno koristno informacijo.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je imenoval sedemčlansko lokalno skupino in Natašo Bartol za koordinatorko projekta. Lokalna skupina pripravlja  osnutek načrta prenosa, načrt aktivnosti in vključevanja nevladnih organizacij ter posameznikov in druge aktivnosti za prenos dobre prakse.

Zato potrebujemo pomoč prebivalcev Bovškega, da vsebine te »mestne dnevne sobe« čim bolj približamo vašim potrebam. Občane Občine Bovec prijazno naprošamo, da ODGOVORITE NA ANKETO

Za sodelovanje in odgovore se najlepše zahvaljujemo in vsem občanom želimo uspešno, prijazno, ustvarjalno in pogumno leto 2022.

VEČ O PROJEKTU

zapisala: JOŽICA KAVS, družbene dejavnosti Občine Bovec

foto: MILAN ŠTULC