Spoštovani ponudniki iz občine Bovec,

Bliža se ocenjevanje pridelkov in živilskih izdelkov za pridobitev certifikata kolektivne blagovne znamke IZ DOLINE SOČE, ki predstavlja oznako lokalnega geografskega izvora in visoko kakovost izdelkov in storitev.

Certificiranje je del modela razvoja lokalnega okolja s katerim bomo vplivali na rast kakovosti celovite ponudbe, povezovanje ponudnikov, razvoj novih in povezanih izdelkov in storitev ter udejanjanje poslovnih idej. Z vsakim novim certificiranim ponudnikom bo KBZ Iz Doline Soče močnejša in prepoznavnejša, od česar bodo imeli koristi vsi sodelujoči ponudniki.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite pri pisanju edinstvene in uspešne zgodbe Iz Doline Soče.

Vse zainteresirane naprošamo, da svoje pridelke in živilske izdelke prijavijo z izpolnjeno vlogo in prijavnico (za vsak izdelek svojo), ki jih najdete na tej povezavi. Ne pozabite na kopije dokazil – če jih nimate to zapišite v vlogi in prijavnici. Kdor potrebuje pomoč pri izpolnjevanju naj se obrne name osebno (TIC Tolmin) ali me pokliče na 041 753 011.

Vloge in prijavnice pošljite po elektronski pošti na tjasa.bizjak@dolina-soce.si ali na naslov TIC Tolmin, Mestni trg 6, 5220 Tolmin, do srede 20. 10. 2021. Ocenjevanje je brezplačno, certifikat velja 2 leti.

Ocenjevanje bo potekalo v petek, 29. 10. 2021, na ta dan tudi dostavite izdelke (za vsak izdelek 2 kosa – eden je za ocenjevanje, drugi za fotografiranje) do 10. ure v Sirarski muzej Mlekarne Planika Kobarid (Gregorčičeva ulica 32). Ob dostavi izdelkov, nas opozorite, če je potrebno izdelek hraniti v hladilniku.

Nekaj več o projektu

Projekt KBZ Iz Doline Soče vodi Zavod za turizem Dolina Soče v sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom. Sistem kolektivne blagovne znamke sledi modelu Izvorno slovensko, ki so ga v zadnjih letih že uspešno preizkusili v KBZ Bohinjsko, Okusi Rogle, Dobrote Dolenjske, Srce Slovenije, Idrija Izbrano, Jeruzalem Slovenija, Bled Local selection, Okusiti Laško, Sevnica Premium, Maribor – Naše najboljše.

Kaj so glavni cilji certificiranja?  

Z modelom razvoja lokalnega okolja bomo vplivali na rast kakovosti celovite ponudbe, povezovanje ponudnikov, razvoj novih in povezanih izdelkov in storitev ter udejanjanje poslovnih idej. Cilji certificiranja so:

 • gradnja registra ponudnikov z zagotovljeno obljubljeno lokalno dodano vrednostjo – kakovostjo in izvorom živil ter gradiv iz območja destinacije Dolina Soče,
 • usklajena rast celovite kakovosti ponudbe v destinaciji,
 • kratke lokalne oskrbne verige z najvišjo možno samooskrbo,
 • usklajena promocija lokalnih ponudnikov, logistika in prodaja ponudbe destinacije Dolina Soče kot celote.

Kaj s certifikatom kot ponudnik pridobim ?  

 • Udeležba na strokovni delavnici, ki poteka letno za vsak element ponudbe,
 • Strokovno svetovanje za nadgradnjo produktov,
 • Grafična oprema izdelkov – pomoč pri oblikovanju etiket, embalaže,
 • Ocenjevanje strokovne komisije in podelitev poročila s priporočilom,
 • Javna podelitev certifikatov,
 • Profesionalne fotografije 1-3 izdelka oz. storitve,
 • Vpis certificiranega izdelka oz. storitve v javno objavljen Register certificirane ponudbe s KBZ Iz doline Soče,
 • Promocija izdelka oz. storitve in ponudnika preko kanalov Turizma Dolina Soče,
 • Objava v spletnem katalogu, …

Dodatne informacije so na spletni strani Turizem Dolina Soče