V soboto se je v idealnem vremenu odvil BLITZ BOVEC MARATON, ki je zaradi posebnih razmer in omejenega števila dopuščenih prijav sicer potekal z manj udeleženci kot običajno, vendar je organizator v celoti izvedel zastavljeni program. Vse skupaj se je začelo na osrednjem bovškem trgu, kjer je zbrane pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Športno društvo Maraton Bovec je tudi letos skupaj z ostalimi sodelujočimi in več kot 400 prostovoljci izpeljalo maraton na 42km, polmaraton na 21km in FUN RUN na 8km, tek najmlajših ter pripravilo pester spremljajoči program.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je v svojem nagovoru zaželel obilo užitkov »v tem prekrasnem naravnem okolju Bovškega«, kot se je izrazil in tek na najdaljši preizkušnji odprl s tradicionalnim zvonjenjem s kravjim zvoncem, medtem ko je zadonela himna Blitz Bovec maratona. Mlekuž je prispeval tudi uvodne besede za zgibanko BLITZ BOVEC MARATON 2021:

»Spoštovani ljubitelji Bovškega, spoštovani tekačice in tekači, dobrodošli na Blitz Bovec Maratonu, ki ima letos še posebno težo, saj se vidimo po enoletnem premoru. Letos je vendarle ponovna priložnost, da se zopet spopadete z več ali manj kilometri na športnem dogodku, ki povezuje vse generacije in je edinstvena priložnost za vse ljubitelje teka, z najdaljšo traso pa tudi izziv za profesionalne tekačice in tekače. Kot sem že pred dvema letoma zapisal, je v tem naravnem amfiteatru, po kakršnem je ob najlepši smaragdni lepotici na svetu, Soči, speljana bovška maratonska proga, tudi najdaljša preizkušnja zagotovo čisti užitek.

Občine Bovec na vseh ravneh ponosno podpira Blitz Bovec maraton, a vendar brez prostovoljnega dela izvedba zagotovo ne bi bila mogoča. Iskrena hvala vsem, ki se vse leto trudite, da je Blitz Bovec maraton tudi letos izveden, posebna zahvala pa gre prav prostovoljcem in pokroviteljem!

Letos je še bolj kot uspešnost teka posameznikov morda najpomembnejši prav element druženja, saj smo v zadnjem letu vsi ugotovili, kako zelo veliko nam to pomeni. Bodimo zgled mladim, saj je eno najpomembnejših sporočil tega izvrstnega športnega dogodka prav spodbuda mladim k razvijanju športa in krepitvi zdravega športnega duha v zdravem telesu. Tudi letos smo vsi naredili vse, da vam bo Bovško tudi letos ostalo v najlepšem spominu. Naj živi Blitz Bovec maraton!!!« se glasijo besede župana Občine Bovec Valterja Mlekuža.

Vsi udeleženci so morali seveda izpolnjevati pogoj PCT.

Vse o BLITZ BOVEC MARATONU najdete na spletni povezavi : https://blitz-bovecmaraton.si/

REZULTATI: https://www.timingljubljana.si/rezultati.aspx?IDtekme=3968&tip=B

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC