V dogovoru z Občino Bovec, ki je uredila vse potrebno za postavitev še ene polnilnice za električne avtomobile v Bovcu, je prišlo do dogovora med Občino Bovec in družbo MegaTel za postavitev polnilnice na parkirišču ob parku pri centralnem marketu Mercator oziroma za avtobusnim postajališčem Bovec.

Vodilni iz te družbe so pred kratkim obiskali župana Občine Bovec Valterja Mlekuža, ki je zelo dobro ponudbo za namestitev polnilnice seveda sprejel, saj na Bovško prihaja vedno več gostov z električnimi vozili in se potrebe po dodatnih polnilnicah nakazujejo že nekaj časa.

»Dodaten argument za to, da smo se odločili za sodelovanje s to družbo, je dejstvo, da imajo vizijo tudi za prihodnje obdobje. Pogovarjamo se že o postavitvi še ene polnilnice na parkirišču pri Letališču Bovec, skupaj pa bomo izbrali najprimernejše lokacije za še druge dodatne polnilnice,« je ob postavitvi polnilnice povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

MegaTel je znamka slovenskega pobudnika e-Mobilnosti z dodeljeno oznako SI-777. Za uporabo električnih polnilnic po Sloveniji in državah EU se uporablja aplikacija Mega Mobility z zajemom OR kode, ki je prikazana ob vtičnici, ali z RFID kartico oziroma ključkom, ki jo/ga uporabnik prisloni na mesto za odčitek. Ponudnik bo račun za opravljeno storitev poslal na elektronski naslov uporabnika. Tarifa polnjenja je prikazana v aplikaciji Mega Mobility.

Vsa navodila pa so napisana na sami polnilnici, dodatno mesto pa je takoj ob postavitvi vnesena tudi v omenjeno aplikacijo in uporabnika pripelje natanko pred polnilnico. Za polnjenje sta rezervirani in z zeleno označeni dve parkirni mesti, seveda pa je tudi polnjenje omogočeno dvema električnima voziloma hkrati.

Nova polnilnica od danes, 21. 7. 2021 že deluje, trenutno pa sta torej v Bovcu na voljo dve polnilnici. Ob tej novi je namreč že dlje časa na voljo tista pri A postaji kaninske žičnice, ki je tudi zelo dobro obiskana in sta velikokrat zasedeni obe polnilni mesti.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC