V teh dneh je župana Občine Bovec Valterja Mlekuža obiskal ustanovitelj direktor družbe Drava GP d.o.o., Sašo Kovačec, ki je županu podrobneje predstavil projekt gradnje trgovskega objekta in stanovanjsko – apartmajskega objekta, ki bosta zgrajena na nekdanjem spodnjem parkirišču kaninske krožnokabinske žičnice ob krožišču vzhodne vpadnice v Bovec.

O tem je Kovačec župana obvestil že pred nekaj dnevi, tokrat pa je ob obisku povedal, da že poteka postopek za pridobivanje gradbenega dovoljenja.

»Tako kot vsem investitorjem v naši občini sem tudi gospodu Kovačecu kot investitorju ponudil pomoč Občine Bovec v skladu z našimi pristojnostmi, seveda pa sem izrazil tudi zadovoljstvo, da bo na omenjenem mestu končno zrastel nov trgovski center in stanovanjsko – apartmajski objekt s pripadajočimi parkirišči. Pričakujem, da bo Upravna enota Tolmin pospešeno obravnavala in izdala gradbeno dovoljenje, da bo investitor lahko izkoristil ugodne vremenske razmere za gradnjo. Z novim trgovskim centrom bodo naši občani deležni pomembne pridobitve na področju trgovinske ponudbe, hkrati pa bo Bovško pridobilo še nekaj stanovanjsko-apartmajskih enot.

Podjetje Drava GP d.o.o. iz Ptuja, katerega usmeritev delovanja je v razvoj stanovanjskih, poslovnih in gospodarskih objektov ter komunalnega opremljanja stavbnih zemljišč z lastnimi finančnimi viri za potrebe trga ali za znanega naročnika oz. investitorja na področju celotne Slovenije, s tem aktivno vstopa v nov projekt na območju Občine Bovec.

»Trenutno potekajo aktivnosti za pridobitev gradbenega dovoljenja za trgovski objekt in stanovanjsko-apartmajski objekt, ki bo obsegal 30 enot. Objekti bodo sodobnejšega tipa in energetsko varčni. Z izgradnjo bomo začeli takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja in bo predvidoma trajala 12 mesecev,« pa pove direktor in ustanovitelj družbe Drava GP d.o.o.  Sašo Kovačec.

VIZUALIZACIJA NOVOGRADNJE

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC