Zaradi ukrepov Vlade RS za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki stopijo v veljavo 1. aprila, se tudi datum prvega obiska NLB mobilne poslovalnice Bank&Go premika v obdobje po odpravi omejitev.

Prvi obisk NLB mobilne poslovalnice Bank&Go v Bovcu je bil napovedan za petek, 2. 4. 2021, iz NLB pa so Občino Bovec obvestili, da je njihova mobilna banka zaradi novonastalih razmer prisiljena v mirovanje. O tem so župana Občine Bovec Valterja Mlekuža obvestili z naslednjim dopisom:

»Z velikim veseljem smo pognali motor naše mobilne poslovalnice Bank&Go in krenili na pot po Sloveniji, a so se epidemiološke razmere žal tako poslabšale, da je naša banka na kolesih prisiljena v mirovanje. Zaradi zaostrenih zdravstvenih okoliščin in ukrepov za zamejitev širjenja novega koronavirusa, med katerimi so tudi omejitve pri prehajanju regij, bo NLB mobilna poslovalnica Bank&Go predvidoma do 11. aprila oz. do ustreznega izboljšanja epidemiološke slike tako morala ostati na parkirišču. V NLB namreč prav zdravje naših strank in zaposlenih postavljamo na prvo mesto ter dosledno upoštevamo  priporočila in ukrepe pristojnih. Pripravljeni na vse, kar sledi, čakamo, da se naša in vaša mobilna poslovalnica na pot odpravi takoj, ko bodo ukrepi to dopuščali.  O spremembah in novem datumu prihoda bomo vas in vaše občane, naše cenjene stranke, seveda predhodno obvestili. Informacije o prenovljenem urniku obiskov in druga aktualna obvestila bodo na voljo tudi na spletni strani www.nlb.si/bankgo.«

O novem datumu prvega obiska mobilne banke bomo občane Občine Bovec obvestili tudi na tej spletni strani.
Zapisal in foto: MILAN ŠTULC