Danes so predstavniki NLB obiskali Bovec in z njihovo mobilno banko preverili, kako primeren je prostor na bovškem trgu za predvideno opravljanje njihovih občasnih storitev mobilne banke. Sprejela jih je direktorica občinske uprave Katarina Barbara Ostan.

NLB in Občina Bovec sta prvi prihod mobilne banke načrtovala že lani, vendar so bili zaradi ukrepov za zamejitev širjenja novega koronavirusa primorani prvi obisk odpovedati oziroma prestaviti na letošnje leto.

Ob današnjem ogledu so bili predstavniki NLB zelo zadovoljni s samo lokacijo in tudi dostopom tako za njihovo vozilo kot tudi za varen dostop strank do in v mobilno banko, nadvse pa so pohvalili tudi odzivnost Občine Bovec in pripravljenost za sodelovanje.

Potujoča banka je opremljena tako, da imamo ob vstopu občutek, kot bi vstopili v običajen zidan prostor. Najprej je na voljo udoben čakalni prostor, od tu pa vstopimo v poslovalnico. Z odlično zvočno izolacijo med obema prostoroma pa je povsem poskrbljeno tudi zasebnost.

V upanju, da bo epidemiološka situacija omogočala poslovanje mobilne banke, bodo v NLB pripravili urnik obiskov v Bovcu in podrobnejši opis storitev, ki jih bo nudila potujoča banka. O tem bomo seveda javnost obvestili tudi na tej spletni strani in na običajen način za naše območje.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC