Že prvo organizirano izvajanje hitrih antigenskih testov na SARS-CoV-2 za celotno populacijo, ki je bilo v avli KD Bovec izvedeno v četrtek, 11. 2. 2021, in bo do nadaljnjega v Bovcu tudi v prihodnje vsak četrtek, je bilo dobro obiskano.

To priložnost je izkoristilo kar 30 domačinov, seveda pa so z obiskom zadovoljni tudi v ZD Tolmin, ki so možnost hitrega testiranja približali za osebje šole in vrtca Bovec, pa tudi zaradi povečanih potreb drugih skupin prebivalstva, ki morajo za opravljanje svoje dejavnosti izkazati negativen bris na SARS COV2 in ga lahko pridobijo na množičnem testiranju za splošno populacijo.

»To sta dva poglavitna razloga, da smo se odločili približati storitve prebivalcem Bovca. Za zdaj jim nudimo možnost testiranja enkrat tedensko. Zanj smo se prejšnji teden odločili  na hitro zaradi potreb zaposlenih v trgovini in servisnih dejavnostih, zato je bil tudi čas obveščanja javnosti zelo kratek. Kljub temu se je HAGT udeležilo 30 oseb,« so sporočili iz ZD Tolmin, ki HAGT v Bovcu organizira in izvaja.

Testiranje bo torej v avli Kulturnega doma Bovec do nadaljnjega potekalo vsak četrtek, od 8.30 do 11.30.

Zapisal: MILAN ŠTULC
Foto: ROBERT KOKOŠIN