Zaradi zaprtja poslovalnice NKBM v Bovcu je Občina Bovec pristopila k iskanju drugih zainteresiranih bank, ki bi v Bovcu lahko odprle svojo poslovalnico, pogovori pa še potekajo. Eno od začasnih rešitev so tudi storitve mobilne banke, ki jo ponuja NLB.

Načrtovali so, da bi Bovec njihova mobilna poslovalnica prvič obiskala že novembra, a bo zaradi zaostrenih zdravstvenih okoliščin in ukrepov za zamejitev širjenja novega koronavirusa žal še nekaj časa ostala na parkirišču.

»V NLB namreč zdravje svojih strank in zaposlenih postavljamo na prvo mesto ter dosledno upoštevamo  priporočila in ukrepe pristojnih. Takoj, ko bodo razmere dopuščale, pa se pripeljemo v vaš kraj.  Kdaj se prvič pripeljemo in kakšen bo urnik poslovanja NLB mobilne poslovalnice Bank&Go, vas bomo seveda pravočasno obvestili. Z veseljem in ponosom pa vas obveščamo, da bodo vaše cenjene občanke in občani že kmalu veliko preprosteje opravljali bančne storitve, ne da bi se za to morali odpraviti v drug kraj,« se glasi sporočilo NLB, s katerim so bovškega župana Valterja Mlekuža obvestili o novosti.

Občina Bovec je predlog NLB za vzpostavitev obiskov s prvo mobilno bančno poslovalnico v Sloveniji – NLB mobilna poslovalnica Bank&Go seveda z veseljem podprla, v ta namen pa je določila tudi najprimernejšo lokacijo na bovškem trgu v lasti Občine Bovec, kjer bo mobilna banka lahko poslovala.

»Ob tej priliki se vam iskreno zahvaljujemo za uspešen dialog pri iskanju najprimernejše lokacije za mobilno poslovalnico v vaši občini. Posluh za potrebe drugih in odprtost za sodelovanje sta ponovno dokazala, da najboljše rešitve lahko najdemo le skupaj. Veselimo se prvega in vseh naslednjih obiskov,« so pripravljenost Občine Bovec za sodelovanje pohvalili pri NLB.

O datumu prvega obiska mobilne banke NLB bomo občane seveda obvestili tudi na tej spletni strani in FB Občine Bovec.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: NLB