Župan Občine Bovec Valer Mlekuž se je danes v imenu Občine Bovec osebno zahvalil direktorjema bovških družb TKK d.o.o. in MINES IB d.o.o., ki sta se odločili za sofinanciranje nabave avtomobila za izvajanje brezplačnih nujnih prevozov za občane Občine Bovec .

Občina Bovec se je ob nabavi električnega vozila za izvajanje brezplačnih nujnih prevozov za starejše osebe, ki nimajo lastnega prevoza ali svojcev, ki bi jih lahko peljali po nujnih opravkih in za prevoz žensk brez lastnega prevoza na preventivne preglede dojk v sklopu programa DORA, zelo razveselila pripravljenosti posameznih gospodarskih družb za sodelovanje in sofinanciranje projekta. Zato se je želel župan Občine Bovec Valter Mlekuž direktorjem osebno zahvaliti za to gesto, še posebej ob dejstvu, da je projekt zelo dobro zaživel in je vozilo tudi dvakrat dnevno na poti:

»Res se iskreno zahvaljujem vsem, ki so ob Občini Bovec pristopili k sofinanciranju tega projekta, najmanj kar lahko storim, pa je, da to hvaležnost izrazim tudi na način, da vozilo z nalepkami sponzorjev na vratih vozila pokažem tudi direktorjem omenjenih družb. Ob Občini Bovec in Društvu za zdrave dojke so k sofinanciranju pristopile še družbe TKK d.o.o., Zavarovalnica Triglav in Mines IB d.o.o.-BLITZ. Danes sem se, upoštevajoč seveda vsa pravila za zajezitev širjenja novega koronavirusa, zahvalil direktorju družbe TKK d.o.o.,Urošu Lozarju in direktorju MINES IB d.o.o.-BLITZ, Mateju Klavori, ob prvi priložnosti pa bom obiskal tudi direktorja območne enote Nova Gorica Zavarovalnice Triglav, Ivico Vulića. Žal se danes nismo smeli  rokovati, čeprav bi direktorjema rad močno stisnil roko, ampak tudi za to bo še čas. Vsi smo res veseli, da so se brezplačni prevozi tako dobro prijeli, hkrati pa na nek način tudi presenečeni, da so upravičene potrebe tako velike. Sam sem odločen, da bomo s pomočjo logistike Prostofer poskušali zagotoviti vse prevoze, če bo v primeru, ko z enim vozilom ne bomo mogli zadostiti vsem potrebam, pa bomo dodali še drugo službeno vozilo. Najlepša hvala tudi vsem prostovoljnim voznicam in voznikom, saj ta projekt lahko živi samo z njihovo pripravljenostjo pomagati. K sodelovanju pa vabim tudi nove prostovoljke in prostovoljce, ki bi želeli pristopiti k zagotavljanju brezplačnih prevozov tistih, ki te zares potrebujejo.«

Epidemija novega koronavirusa ni ustavila izvajanja prevozov, saj lahko z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ in ukrepov Vlade RS ti potekajo nemoteno.  Obvezna je seveda uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok pred vsakim vstopom v vozilo. Rezervacijski sistem PROSTOFER ostaja nespremenjen, na telefonsko številko 080 10 10 pa je potrebo po prevozu treba najaviti najmanj tri dni prej.

Zapisal: MILAN ŠTULC