Delegacija Občina Bovec si je včeraj ogledala športno dvorano, ki jo je zgradila Občina Gorenja vas-Poljane in jo uporabljajo slabo leto. Investicija je trajala nekaj manj kot dve leti, svojemu namenu pa so jo predali decembra 2019.

Športno dvorano OŠ Poljane so si ogledali župan Občine Bovec Valter Mlekuž, podžupan Občine Bovec Vasja Vitez, direktorica občinske uprave Občine Bovec Katarina Barbara Ostan, vodja službe za družbene dejavnosti Jožica Kavs, upravljavec fitnesa v zdajšnji bovški telovadnici Janko Arcet in direktor DOLB Bovec d.o.o., Branko Hrast.

Sprejel jih je župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež s sodelavci in jim postregel z izjemno koristnimi informacijami o samem pristopu h gradnji, izvedbi investicije in jih seznanil tudi s težavami, s katerimi so se ukvarjali. Tudi oni so se odločili za isti arhitekturni biro kot Občina Bovec, ki je januarja 2020 na javnem natečaju za najboljši elaborat za gradnjo Športne dvorane Bovec, ki je najbolj prepričal tudi Komisijo, izbrala elaborat avtorjev Arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar.

Površina Občine Gorenja vas-Poljane je 153 km2, kar je več kot pol manj od Občine Bovec, število prebivalcev, pa je po popisu iz leta 2018 enkrat več kot v Občini Bovec, in sicer 7.532. V Občini sta dve osnovni šoli, otrok pa okoli 900.

»Zelo sem hvaležen kolegu Milanu Čadežu, da nas je tako gostoljubno sprejel, še pred ogledom dvorane, pa smo bili vsi navdušeni nad njihovo prijaznostjo in tudi urejenostjo njihove občine. Z Milanom se sicer poznava že nekaj časa, a me je njihova velika naklonjenost in pripravljenost predstaviti vse podrobnosti vseeno prijetno presenetila. Navdušeni pa smo tudi nad samo izvedbo športne dvorane, v kateri ob osnovni namembnosti pripravljajo tudi razne prireditve, saj so vsi detajli odlično zaključeni in je izvedba izredno kakovostna. Športna dvorana je zelo prostorna, hkrati pa zgradba tudi izjemno varčna. Zahvaljujoč njihovim informacijam smo pridobili veliko koristnih napotkov, da se bomo pri naši investiciji lahko izognili številnim morebitnim nevšečnostim oziroma nepotrebnim zapletom.  Prav zato ocenjujem, da je bil ogled njihove športne dvorane zelo koristen, saj bomo z novimi informacijami zagotovo prihranili tudi veliko časa in predvsem denarja,« je po obisku zadovoljno povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zapisal: MILAN ŠTULC