Občina Bovec je pred časom pristopila k projektu izvajanja brezplačnih nujnih prevozov za starejše osebe, ki nimajo lastnega prevoza ali svojcev, ki bi jih lahko peljali po nujnih opravkih in za prevoz žensk brez lastnega prevoza na preventivne preglede dojk v sklopu programa DORA.

Danes je Občina Bovec pridobila novo vozilo Renault ZOE, ki ga žene električni motor, odločitev pa je plod usmerjenosti Občine Bovec k trajnostnemu razvoju in seveda ohranjanju zdravega naravnega okolja. V naslednjih dneh bo za prostovoljne voznike, ki so se odzvali pozivu Občine Bovec k izvajanju prostovoljnih prevozov, potekalo krajše usposabljanje, nato pa bo izvajanje prevozov tudi steklo.

»Odločili smo se za logistiko sistema PROSTOFER – PROSTOVOLJNI ŠOFER, zelo pa sem ponosen in vesel, da se je na naš poziv odzvalo tako veliko število prostovoljnih voznic in voznikov, ki so pripravljeni nuditi svoj prosti čas za izvajanje prevozov starejših osebe, ki nimajo lastnega prevoza in za prevoz žensk na preventivne preglede dojk v sklopu programa DORA. Menim, da smo s tem napravili pomemben korak k lajšanju težav zaradi oddaljenosti naših krajev od večjih središč, bolnic in drugih logistično pomembnih centrov. S prevozi bomo začeli takoj, ko bodo prostovoljni vozniki opravili usposabljanje, o tem in o načinu naročanja, pa bomo občane obveščali tako na naši spletni strani, kot tudi na KATV in v prvi izdaji Sočasnika,« zadovoljno predstavi novost župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je novo vozilo danes tudi pripeljal v Bovec.

Svoje mesto bo imelo vozilo na parkirišču Občine Bovec, kjer je že postavljena omarica za polnjenje vozila, ki se bo napolnilo čez noč, čez dan pa bo brez emisij služilo svojemu namenu.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC