S krožnokabinsko žičnico Kanin, s katero se potniki pripeljejo na 2202 m nadmorske višine, je bilo včeraj, 21. julija, prvič v letošnji poletni sezoni prepeljanih 400 potnikov v enem dnevu. V Sončnem Kaninu so z začetkom poletne sezone upravičeno zadovoljni.

Sredi marca so morali zaradi državne odredbe o prepovedi voženj z žičniškimi napravami zaradi omejitve širjenja koronavirusa zapreti vrata smučišča Kanin Sella Nevea, kar je bil za smučarski center hud udarec. Pri več kot 5 metrov debeli snežni odeji bi bila sicer to zagotovo najboljša zimska sezona zadnjih let, povedo v Sončnem Kaninu, tako pa se je zimska sezona prisilno in dokončno končala 13. marca.

»Zato pa smo s toliko večjim veseljem in zmernim optimizmom sprejeli novico, da smo lahko s prvim majem ponovno pognali naprave in poletno sezono. Letos prvič z ugodno smuko vse do junija. Seveda smo si vsi želeli uspešno sezono, vendar je bilo upanja bolj malo, saj je bil vpliv epidemije močno zarezan v zavest tako Slovencev kot tudi drugih državljanov EU in tujih turistov. Številni zaradi omejitev in prepovedi, hkrati pa tudi zaprtih državnih mej, niso mogli k nam. Ampak mi smo se odločili, da poletno sezono začnemo, pa naj bo kar more. Danes pa sem vesel in ponosen na vodstvo in delavce Sončnega Kanina, da jim je s svojo dodatno ponudbo in ustreznim marketinškim pristopom predvsem na slovenskem trgu vendarle uspeli privabiti veliko več obiskovalcev, kot smo sprva lahko upali. Številke so razveseljive, zato sem prepričan, da bomo ob koncu poletne sezone vsi skupaj lahko zadovoljni s tem, kar nam je uspelo ponuditi obiskovalcem in seveda z realizacijo prevoženih potnikov. Verjamem, da razlogov za ponovno zaprtje ne bo moglo biti, saj gre za individualne aktivnosti z dovoljšnjo medsebojno razdaljo. Prevoz pa je možen tudi po eno osebo na gondolo, če seveda ne gre za družinske člane, zato zdaj upamo samo še na ugodne vremenske razmere,« z zadovoljstvom ugotavlja župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Od 01.5.2020 do 22.7.2020 je bilo pripeljanih več kot 7000 potnikov, od 1.1.2020 do 22.7.2020 pa nekaj manj kot 26 000.

Vse informacije z urnikom obratovanja in cenikom voženj so na voljo na: www.kanin.si

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV SONČNI KANIN