Na parkirišču Sončnega Kanina ob Kaninskih legendah je postavljena in funkcionalna nova polnilnica za električne avtomobile, omogoča pa polnjenje dveh vozil hkrati. Lastnik polnilnice je Občina Bovec, upravljavec pa Sončni Kanin.

Potem,ko je Občina Bovec je postavila e-polnilnico s pomočjo pridobljenih razpisnih sredstev Eko sklada, je bilo za samo delovanje in začetek uporabe nove električne polnilnice potrebno najprej določiti njenega upravljavca. Glede na to, da je električna polnilnica postavljena na parkirišču A-postaje krožno-kabinske žičnice smučišča Kanin, in tik ob avtodomskem parkirišču, s katerima upravlja Javni zavod Sončni Kanin, je Občina Bovec s sklepom Občinskega sveta Občine Bovec upravljanje električne polnilnice prenesla na Javni zavod Sončni Kanin.

Parkiranje na dveh označenih parkirnih mestih s polnjenjem je mogoče s kartico RFID, ki jo uporabniki dobijo v času obratovanja v Okrepčevalnici Kaninske legende (URNIK TUKAJ). Cena polnjenja je na dan objave prispevka 1,20€ za vsako polno uro.

Zapisal in foto: MILAN ŠTUC