Po končanih treningih na smučišču Kanin se je Ilka Štuhec direktorici Manueli Božič Badalič in vsem delavcem Sončnega Kanina zahvalila tudi s startno številko in svojim plakatom, oba je seveda dopolnila z lastnoročnim podpisom, ki bosta o zgodovinskih dnevih njenega treninga na smučišču Kanin pričala v Kaninskih legendah.

Ilka Štuhec je zelo pohvalila trud in profesionalnost žičničarjev in pripravljavcev prog, za brezhibno organizacijo pa tudi vse delavce Sončnega Kanina. Tem pohvalam se je pridružila tudi Meta Hrovat, ki je sicer s treningi na Kaninu zaključila nekoliko prej kot Ilka, obe pa sta se vsem v Sončnem Kaninu iskreno zahvalili za njihov prijazni pristop in pripravljenost delati tudi ob vseh zgodnjih in poznih urah izven ustaljenega urnika.

Tudi osebje Sončnega Kanina obema smučarkama namenja samo pozitivne misli in trditve, da sta nadvse prijazni dekleti in da jim je bilo v čast delati z njima. Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je izrazil veselje, da sta bili obe smučarki tako zlo zadovoljni, tudi on pase jima jezahvalil, da sta se odločili za trening na smučišču Kanin:

»Ob tem, da sta naši vrhunski smučarki s treningi na našem smučišču zagotovo veliko pridobili, sta tudi nam prinesli veliko pozornosti medijev in seveda odlično reklamo v domačih in tujih medijih. Da so o našem smučišču prvič pisali tudi v New York Timesu, gre zagotovo zahvala prav njima. Zato se jima iskreno zahvaljujem in vabim tudi vse naše smučarske reprezentantke in reprezentante, da prihodnje leto izkoristijo možnost domačega smučišča in pridejo kdaj tudi na Kanin. Tudi primorska šampionka Ana Bucik je letos nekajkrat smučala na smučišču Kanin. Ob tej priložnosti pa se je pokazalo tudi, kako nujno potrebna je gradnja celostnega novega žičniškega sistema z zasneževanjem, saj bi lahko tudi članicam in članom slovenske smučarske reprezentance doma ponudili treninge že od prvega novembra naprej. Smučišče Kanin – Sella Nevea je edino slovensko čezmejno povezano visokogorsko smučišče, ko bodo zaključene vse investicije in speljana nova proga Golovec tudi na italijanski strani, pa bo to postalo eno najlepših in najzanimivejših smučišč v tem delu Evrope,« je ob zaključku treningov na smučišču Kanin povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zdaj bomo vsi še bolj s pričakovanjem spremljali smučarske tekme v ženski konkurenci, saj bodo tri naša dekleta odnesla del pridobljenega znanja s Kanina povsod po svetu.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV SONČNI KANIN