Uresničila se je bojazen, da bi lahko poslovalnico banke NKBM v Bovcu trajno zaprli. Včeraj, 14. 5. 2020, je župan Občine Bovec Valter Mlekuž prejel dopis, s katerim ga obveščajo, da je njihova poslovna odločitev trajno zaprtje poslovalnice v Bovcu in združitev a poslovalnico v Kobaridu.

Občina Bovec  se je na dopis ostro odzvala, najprej zato, ker se vodstvu NKBM ni zdelo vredno to namero  predhodno predebatirati in predstaviti vodstvu Občine Bovec, seveda pa predvsem zato, ker  Občina Bovec ne pristaja na to, da bo Bovško ostalo brez edine poslovalnice banke.

Župan Občine Bovec je že zaradi dejstva, da je bila poslovalnica banke NKBM pod pretvezo koronavirusa tako dolgo zaprta, poskušal stopiti v stik z vodstvom NKBM, a odzivnosti v zadnjih 14 dneh ni bilo.

»Ko kličem kabinete ministrstev, vlade in predsednika, se vedno odzovejo, če v tistem trenutki ne morejo govoriti, pa vrnejo klic. Že to, da vodstvo neke banke pa nima toliko poslovnega takta, da bi se pogovarjalo z županom katerekoli občine, kaže na to, koliko so jim pomembni naši občani in njihovi komitenti. Na nepoznavanje razmer pa jasno pokaže stavek v njihovem dopisu, ko trdijo, da je razdalja od Bovca do Kobarida zgolj 10 kilometrov. Vsem sporočam, da banka v Bovcu bo!!Če se v NKBM ne bodo premislili oziroma ne bomo našli skupne rešitve, bomo v Bovec povabili druge banke. Lahko rečem, da so že včeraj takoj po prvih objavah v medijih nekatere že izkazale interes,« je odločitev vodstva NKBM komentiral župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je na včerajšnji novinarski konferenci ob prvem dnevu poletne sezone na smučišču Kanin o tem podal izjavo tudi za vse prisotne medije.

Dopis, ki ga je na vodstvo NKBM naslovila Občina Bovec, objavljamo TUKAJ

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC