Minilo je že veliko let, odkar so nekateri člani slovenske smučarske reprezentance vsaj uradno smučali na smučišču Kanin, prvič v zgodovini smučišča pa se dogaja, da najboljši slovenski smučarki, Ilka Štuhec in Meta Hrovat, na tem smučišču tudi trenirata. Ob 3,5 metra debeli snežni odeji je to edino slovensko smučišče, ki letos tudi sredi maja omogoča odlično smuko.

Ob prihodu v Bovec ju je na A postaji krožnokabinske žičnice pričakal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in jima zaželel prisrčno dobrodošlico, predvsem pa jima je zaželel kvaliteten trening, da bo tako del njunih zmag in uspehov v prihodnji tekmovalni smučarski sezoni tudi smučišče Kanin.

»Vesel in ponosen sem, da sta se tako veliki šampionki odločili za trening na smučišču Kanin, kar me navdihuje z upanjem, da to tudi ni zadnjič in da morda ne bosta edini, ki bosta ugodne razmere na visokogorskem smučišču Kanin izkoristili za kolikor je le mogoče dober trening. Verjamem, da bosta del Kanina v srcu odnesli s sabo tudi na najboljša svetovna smučišča,« je ob pozdravu dejal bovški župan Valter Mlekuž.

V.d. direktorice Manuela Božič Badalič je povedala, da je tehnična ekipa Sončnega Kanina kljub čisto na novo zapadlemu snegu uspela pripraviti maksimalno možne dobre pogoje za njun trening, prav tako pa tudi urediti proge za vse druge smučarje.

Z današnjim dnem, 14. 5. 2020, se tako začenja poletna sezona, ki pa je tokrat zgodovinsko obarvana z ugodno smuko, in se tudi prvič v zgodovini smučišča začenja tako zgodaj.

VEČ INFORMACIJ S SMUČIŠČA TUKAJ

Pripravil: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV SONČNI KANIN