Danes, 11.5.2020, je direktor družba MINES IB d.o.o., Matej Klavora predal poveljniku OŠ CZ Bovec Ediju Melincu 200 zaščitnih mask, ki so jih njim donirali njihovi dobavitelji. Vodstvu omenjene družbe se je zdelo prav, da zaščitne maske namenijo Civilni zaščiti Občine Bovec, ki je zaščitne maske tudi doslej po prednostni listi glede na nujnost potreb razdelila med reševalne in zdravstvene službe ter vsakemu gospodinjstvu na Bovškem.

Edi Melinc se je direktorju MINES IB d.o.o., Mateju Klavori iskreno zahvalil za donacijo, saj bodo zaščitne maske še nekaj časa naše vsakdanje spremljevalke; tako služb za zaščito in reševanje ter zdravstvenih delavcev, ob nakupih in ob drugih obiskih zaprtih javnih prostorov pa tudi vse populacije.

Na tem mestu se Občina Bovec in Civilna zaščita Občine Bovec zahvaljujeta vsem, ki so doslej kakorkoli pomagali pri zagotavljanju zaščitne opreme in smo jih v dosedanjih prispevkih že omenjali, tokrat pa dodajajo zahvalo še Dentalnemu centru Dr. Lah Kravanja, ki je doniral 300 kirurških mask in zaščitne rokavice, Krojaštvu Arcet Janko, ki je brezplačno sešil 1500 doniranih materialov za maske iz CZ Ajdovščina in še 300 mask iz materiala, ki smo ga pridobili iz Kmetijske zadruge Tolmin.

Sporočilo OŠ CZ Bovec je, naj se še vedno držimo veljavnih navodil in ukrepov, kamor spada tudi uporaba mask na javnih mestih oziroma v zaprtih javnih prostorih, saj je koronavirus kljub ugodni epidemiološki sliki še vedno med nami in še vedno velika grožnja za naše zdravje.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC