Vlada RS je danes sprostila ukrepe na področju omejevanja javnega potniškega prometa v Sloveniji, z odlokom pa se dovoli tudi ponovno obratovanje žičniških naprav za prevoz oseb ob upoštevanju higienskih priporočil za izvajanje prevoza potnikov z žičniškimi napravami v času epidemije Covid-19 Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Ponovno izvajanje javnega potniškega prometa in obratovanje žičniških naprav bo omogočeno z 11. majem 2020, smučišče Kanin pa bo zaživelo v prihodnjem vikendu.

V tednu, ki prihaja, bodo kaninske strmine gostile dve slovenski vrhunski smučarki, Ilko Štuhec in Meto Hrovat, ki bosta prvič trenirali na kaninskem smučišču.

Urnik in dneve obratovanja bodo najavili na spletni strani Sončnega Kanina www.kanin.si, že zdaj pa vabljeni vsi, ki si želite posebnega doživetja pod Prestreljenikom, kjer je še veliko naravnega snega, pogoji za smuko so odlični, proge urejene, hkrati pa bo to tudi še eden od zgodovinskih trenutkov, tako zaradi zgodnjega začetka poletne sezone, ki se sredi maja začenja z ugodno smuko kot tudi dejstva, da bosta dve vrhunski slovenski smučarki prvič resno trenirali prav na kaninskem smučišču.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC