Občinski štab Civilne zaščite Bovec je v soboto, 21. 3., pred marketi organiziral nadzor, v želji, da bi morebiten večji obisk kupcev lahko prisotni gasilec  bolj nadzorovano usmerjal v smislu omejenega načina nakupovanja. Večje gneče ni bilo, kupci pa so se obnašali odgovorno in disciplinirano, nakupi so potekali tekoče.

V marketih je naenkrat lahko prisotnih največ 10 kupcev, sistem pa je zastavljen tako, da šele takrat, ko en kupec zapusti trgovino, lahko vstopi drug. Pred vrati je razkužilo, obvezno si je treba nadeti rokavice. Pred vstopom je v čakalni vrsti na prostem treba držati razdaljo med posameznimi kupci vsaj 1,5 metra, po vstopu v trgovino se ne srečujemo z drugimi kupci in se med seboj ne pogovarjamo, izbrani artikel vzamemo, drugih pa se ne dotikamo, nakup opravljamo v čim krajšem času in pred blagajno vedno držimo medsebojno razdaljo najmanj 1,5 metra.

Nakup naj opravlja samo en član družine, da lahko čim več različnih družin pride v najkrajšem času do potrebnih artiklov.

Danes je pred in v bovških marketih potekalo vse umirjeno in s spoštovanjem prej omenjenih navodil, zato v OŠ CZ Bovec in pri Občini Bovec pričakujejo, da bo tako tudi v prihodnjih dneh, čeprav morda pred vrati ne bo usmerjevalca. Ko bomo razkužili roke in si nadeli rokavice, počakajmo, da iz trgovine  pride kupec in komaj nato vstopi naslednji. In ne pozabimo na medsebojno razdaljo vsaj 1,5 metra.

Do 21. 3. 2020, do 14. ure, na Bovškem ni bilo potrjenega primera okužbe s koronavirusom oziroma bolezni Covid 19. Zato je zelo pomembno, da vsi tudi v prihodnje upoštevamo vsa navodila in odredbe, da morda pri nas tako tudi ostane.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC