Tekaško društvo Bovec je v petek, 7. 2., pripravilo tradicionalni Atletski večer, na katerem pregledajo delovanje in uspehe minulega leta, se poslovijo od odhajajočih članov in sprejmejo nove  ter podelijo priznanja za najvidnejše dosežke.

Letos niso razglasili atleta in atletinje leta, v prijetnem večeru, ki je tokrat potekal v Hotelu Sanje ob Soči, pa so ob kulturnem programu, v celoti izvedenem s člani društva, pa so se zabavali tako najmlajši člani kot tudi tisti z že dolgim stažem. Seveda so v večeru uživali tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, v.d. direktorja Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša, ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda,  starosta tekaškega športa na Bovškem Vasja Vitez in starši članov društva.

Uvodno besedo je zbranim namenila nova predsednica Tekaškega društva Bovec Tina Fratina Žagar, se zahvalila dosedanjemu dolgoletnemu predsedniku Vasji Vitezu in pri tem dejala, da vsako krdelo potrebuje vodjo. In Vasja Vitez je bil in bo vedno stal vodja, čeprav se bo tudi ona trudila predsedniško delo opravljati vestno in zagnano.

Vasji so predali simbolično darilce, kot je bilo zaznati z njegovega obraza, pa se ga je vidno dotaknila čustvena zahvala tekačic in tekačev za vse njegovo požrtvovalno dosedanje delo.

Zbrane je nato nagovoril v.d. direktorja Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša, ter najprej čestital najmlajšim članom, ki so pred štirinajstimi dnevi osvojili drugo mesto v mini atletiki v Novi Gorici:

»Na Atletski zvezi Slovenije se zavedamo, da so takšna društva, kot je vaše, ključnega pomena za razvoj atletike v lokalnih okoljih, zato iskrena hvala, da držite pokonci atletiko v Bovcu in okolici. Letos je za AZS izjemno pomembno leto, saj praznujemo 10-letnico atletike. Leta 1920 je namreč potekalo prvo prvenstvo v atletiki po prvi svetovni vojni. Ker smo ravno v Hotelu Sanje, izkoriščam priložnost za navezavo, da vam zaželim, da obdržite svoje velike sanje. Ne samo sanjati, temveč jih še naprej uresničujte. Na uho mi je prišlo, da prihodnje leto začenjate velik projekt (o.p. športno dvorano) in vam želim, da vam uspe realizacija, da boste lahko tudi pozimi uspešno trenirali,« je povedal Jeraša.

Tudi župan občine Bovec Valter Mlekuž se je v svojem nagovoru osredotočil na predstavitev dosedanjih korakov Občine Bovec za izgradnjo športne dvorane, sicer pa se je v uvodu zahvalil Tini Fratina Žagar, da je prevzela zahtevno funkcijo predsednice Tekaškega društva Bovec:

»Vsi vemo, da je veliko takih, ki imajo veliko za povedat o tem in onem, ampak ko je treba prevzeti neko funkcijo in odgovornost, pa se večina umakne. Vem, Tina, da si si za vrat obesila težko nalogo, ampak vem, da boš TD Bovec uspešno peljala naprej. Najlepša hvala pa seveda tudi Vasji Vitezu, ki je bil začetnik te organizacije. Z Vasjem sva skupaj odraščala, tudi športno, in nanj si se lahko vedno zanesel. Tako je tudi danes in kar ti Vasja obljubi, to tudi izpelje.  Verjamem pa, da je to dober zgled tudi za vse vas, ki ste danes tukaj, in tudi vi veliko vložite za razvoj bovške atletike. Ni lepšega, kot imeti otroka, ki se ukvarja s športom, še posebno ker vemo, da imajo mnogi starši skrbi, kam in kako se bo obrnil njihov otrok. Vi ste lahko ponosni na svoje otroke, tako kot sem tudi sam na svoje.  Sam se vedno trudim in stojim za razvojem športa, saj sem po duši in srcu tudi sam športnik, zato vam zagotavljam, da bom do konca svojega mandata še naprej pomagal pri razvoju športa. Saj vsi veste, da skušam za vse te prostovoljne dejavnosti vedno najti najboljše rešitve. Zato smo se tudi odločili za gradnjo nove športne dvorane v Bovcu,« je izpostavil Mlekuž in nakazal na nadaljnje korake za dosego cilja ter zaključil z besedami, da bo projekt zagotovo izpeljan, le skupaj je treba držati.

V nadaljevanju večera so podelili priznanja najzaslužnejšim. Najprej so podelili plaketo za izjemne dosežke, ki jo je prejela Tia Žagar, ki se od TD Bovec poslavlja in prehaja v drug tekaški klub. Kot rečeno, tudi letos niso razglasili atleta in atletinje leta, zato pa so podelili dve posebni priznanji za izjemne dosežke oziroma za dosežke, s katerimi sta posebej zaznamovala leto 2019. Prejela sta ju atletinja Manca Mlekuž in atlet Matias Mlekuž.

Večer se je nadaljeval v prijetnem druženju in tkanju načrtov za prihodnost.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC