Lions klub Idrija in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica v sodelovanju z Lions klubi Severne Primorske ter občinami Idrija, Tolmin, Kanal ob Soči, Brda in Mestno občino Nova Gorica so tudi letos organizirala dobrodelno kolesarsko akcijo po Severni Primorski »Kolesarim, da pomagam 2019«.

Kolesarjem se je pridružil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, čeprav je zadnje kolesarjenje za pomoč slepim in slabovidnim skozi občino Bovec potekalo leta 2016, saj je na ta način z veseljem podprl to dobrodelno prireditev. Je pa tudi edini župan, ki je prekolesaril skorajda celotno traso:

»Želel sem prekolesariti celotno traso od Idrije do Nove Gorice, saj si člani MDSS zaslužijo vso pozornost. Zardi udeležbe na velikem mednarodnem dogodku štirih pobratenih Občin v Čenti, med katerimi je seveda tudi Občina Bovec, pa se mi je uspelo kolesarjem pridružiti pri Mostu na Soči. Potem, ko sem na Kaninu s slepimi in slabovidnimi osebami iz vse Slovenije prebil prekrasen dan, je bilo to kolesarjenje kot pika na i izjemni energiji, ki jo te osebe prenašajo name.  Bilo mi je v veselje, da sem bil lahko del te kolesarske druščine, vedno pa si želim biti tam, kjer se dogaja nekaj dobrodelnega. Tudi v prihodnje bom vedno z veseljem del takih dobrodelnih akcij, take akcije in tudi srečanja, kot je bilo to na Kaninu, pa bom sam vedno podprl. Skupaj smo močnejši.«

V Idriji je udeležence pozdravil župan Tomaž Vencelj, v Tolminu župan Uroš Brežan, na vseh točkah pa so pozdravili tudi predstavniki Lions klubov Severne Primorske. Ob prihodu v Novo Gorico je prisrčne pozdrave in globoke besede vsem namenila tudi guvernerka Lions Distrikta 129 Nadja Pahor Bizjak.

Dobrodelno kolesarjenje je potekalo ob normalnem prometu, zato so bili kolesarji dolžni upoštevati cestnoprometne predpise in navodila organizatorjev. Dogodka so se udeležili ljudi dobre volje, ljubitelji kolesarjenja in rekreacije, člani različnih klubov in društev, zbrana sredstva pa bo Lions klub Idrija namenil Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica za izvajanje programa »Pomoč slepim in slabovidnim pri premagovanju gibalnih in komunikacijskih ovir«.

Foto: ARHIV MDSS in MILAN ŠTULC