Včeraj, v ponedeljek, 2. septembra 2019, so za šolsko leto 2019/2020 tudi v bovško šolo in njeni podružnici stopili učenke in učenci, nekateri med njimi seveda prvič. 

Najprej vas obveščamo, da smo bili v tem prispevku na vseh fotografijah prisiljeni naknadno zamegliti obraz enega od prisotnih otrok, saj je tako zahtevala njegova mama. Kljub temu da smo pred fotografiranjem dvakrat vprašali, ali je kdo proti fotografiranju in objavi, kot zadnji je to v razredu vprašal ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda, in nihče ni nasprotoval ne fotografiranju in ne objavi, smo od ene izmed mam kasneje prejeli zahtevo, s katero prepoveduje objavo fotografi njene hčerke in nje same, prav tako tudi uporabo osebnih podatkov. Ker je tudi ime osebni podatek, smo to izbrisali tudi s torte. 

Skupaj s podružničnima šolama na Žagi in v Soči bo v tem šolskem letu znanje pridobivalo 212 otrok, v prvem razredu OŠ Bovec pa od tega 16 prvošolčkov.

Pred slovesnim vstopom v šolo je prvošolčke pozdravil ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda, prvič pa se je na lastno pobudo oziroma željo slovesnega sprejema udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž. Miloš Domevšček je kot mentor poletnih delavnic skupaj z izdelovalci grba Občine Bovec izdelek predal ravnatelju OŠ Bovec.

Nato so prvošolčke povabili v razred, zelo lep sprejem pa so jim pripravili ostali učenci, ki so jim v tako imenovanem špalirju ploskali vse do razreda v prvem nadstropju. Tam jih je pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, jim zaželel prijetno in seveda uspešno šolanje, hkrati pa jih pozval k vestnemu učenju in lepemu vedenju.

Učiteljici sta za otroke pripravili kratko lutkovno predstavo, nato pa je vsak od njih prejel darilce v obliki rumene rutice, ki jih bodo za boljšo vidnost nosili na poti v šolo, svinčnik ter priponke. Za konec so se posladkali še s slastno torto.

Vsi učenci so se nato udeležili prireditve v veliki dvorani Ite Rine Kulturnega doma Bovec.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC