Občina Bovec je postavila drugi parkomat na Bovškem, ki zajema parkirišča na območju pri Kulturnem domu Bovec, marketu Mercator in Vrtcu Bovec. Za več kot enourno parkiranje je torej po novem treba plačati parkirnino, za prvo uro parkiranja pa parkomat s pritiskom na gumb izda brezplačni listek.

S tem želimo vse uporabnike parkirišč obvestiti tudi, da je potrebno listek, ki ga izda parkomat, namestiti na vidno mesto pod vetrobranskim steklom, listek pa velja tudi kot račun. Za prvo uro je torej parkiranje brezplačno, a je treba kljub temu namestiti listek za brezplačno parkiranje, za vsako nadaljnjo uro pa je parkirnina 1 evro.

S tem želi Občina Bovec urediti režim parkiranja na način, da na omenjenih parkiriščih posamezniki ne bodo več puščali svojih vozil po cele dneve, s čimer drugim uporabnikom onemogočajo normalno parkiranje.  Seveda bo na tem območju potekal tudi poostren nadzor redarske službe, zato pozivamo vse uporabnike, da v izogib plačilu kazni upoštevajo nov parkovni režim na omenjenem območju.

Parkomat stoji ob parkirišču pri otroškem igrišču, nedaleč stran od avtobusnega postajališča.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC