Učenci OŠ Bovec in vrtčevski otroci na pustni torek vsako leto navdušijo občinstvo s svojo pustno povorko in tako je bilo tudi letos. Ob tem, da se ob občinstvu tako otroci kot tudi mentorji, vzgojiteljice in učitelji nadvse zabavajo, pa hkrati skrbijo za ohranjanje tradicije.

Po sobotnem karnevalu v Logu pod Mangartom, kjer so priredili Pustni kolesarski vzpon na Mangart, in nedeljskem v Bovcu, ko je bovškega župana obiskal sam Fidel Castro, so na pustni torek bovški trg »zavzele« najmlajše pustne šeme. Po ustaljeni navadi so izpred osnovne šole osnovnošolske maškare ob zvokih harmonike krenile do vrtca, kjer so se jim pridružile najmlajše maškare. Družno so se nato podale na »Bušk plec« in se tam pokazale na ogled. Med številnimi gledalci sta bila tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in zadolžena za družbene dejavnosti pri Občini Bovec Jožica Kavs, ki si za ta dogodek kljub številnim obveznostim vsako leto vzameta čas za pozdrav najmlajših maškar, seveda pa je dogajanje na Buškem placu z veseljem spremljal tudi ravnatelj OŠ Bovec Iztok Kenda.

Vrtčevske maškare so se nato sprehodile še po drugih bovških ulicah, povsod pa so jih Bovčani pozdravili z velikim navdušenjem. Vsi pa so si na koncu rekli: Naj živi pust!

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: MILAN ŠTULC, TATJANA BARAGA WOJČICKY in ROMEO ČERNUTA