Včeraj so predstavniki Občin Bovec, Kobarid in Tolmin, Rdečega križa, Karitasa in Društev upokojencev obiskali stanovalce Domov upokojencev Tolmin v Tolminu, Podbrdu in na Petrovem Brdu.

Praznični december se začne s prihodom prvega od dobrih mož, Sv. Miklavžem, da bi vsaj malo polepšali vsaj enega d teh dnevov, pa predstavniki treh posoških občin, društev upokojencev ter organizacij Rdeči križ in Karitas ta čas vsako leto izkoristijo za skupni obisk vseh treh enot Doma upokojencev Podbrdo.

Občino Bovec sta tudi letos zastopala župan Valter Mlekuž in  Jožica Kavs, službe za družbene dejavnosti. Stanovalce domov na Petrovem Brdu, v Podbrdu in Tolminu so včeraj nagovorili župan Občine Bovec Valter Mlekuž, župan Občine Tolmin Uroš Brežan, predsednik Društva upokojencev Kobarid Roman Lapanja, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Tolmin Marjanca Velišček in predstavnici Območne Karitas Tolmin Doroteja Dakskobler in Danica Krivec. Seveda pa so jih spremljali še drugi predstavniki občin, društev in organizacij, ki se tako ali drugače posvečajo starejšim občanom.

Vsi govorniki so stanovalcem domov za starejše namenili veliko prijaznih besed, kot vedno poudari bovški župan Valter Mlekuž, pa je to eden od dogodkov oziroma prijetnih obveznosti, ki se ga udeležuje za največjim veseljem. Kot je dejal, se zaveda, kako velikega pomena je za starejše družba in topla beseda. V predprazničnih željah so govorniki starejšim zaželeli predvsem kar največ zdravja, veliko obiskov, dobro oskrbo in kolikor se da lepih trenutkov.

Na Petrovem Brdu so z glasbo, s petjem in plesom najprej nastopili kar zaposleni in varovanci, nato pa so nekatere ob zvokih harmonike zasrbele pete in so z obiskovalci tudi zaplesali. V Podbrdu so se s programom predstavili otroci iz tamkajšnjega vrtca, OŠ Simona Kosa Podbrdo je zastopal harmonikar in skupaj s stanovalci so obiskovalci zapeli kar nekaj pesmi. Pesem je lepo zvenela tudi v Tolminu, kjer je prepeval zborček najmlajših osnovnošolcev in k sodelovanju pritegnil tudi poslušalce.

Ob koncu pa je obveljala obljuba, da če ne prej, se znova vidijo prihodnje leto.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ŠPELA KRAJNC