Z Bovcem pobrateno mesto Čento je sinoči zasijalo s slovesnim prižigom božično novoletne okrasitve, kot vedno pa so se dogodka udeležili predstavniki pobratenih Občin Bovec, Podklošter iz Avstrije in Unterföhring iz Nemčije.

Pobrateni Občini Bovec in Čento obojestransko sodelujeta na številnih dogodkih, vsaj v zadnjih letih pa se dogodka redno udeležuje vsaj en predstavnik Občine. Zadnja tri leta je bil to župan Valter Mlekuž s sodelavcem, letos pa je ob odsotnosti župana Občino Bovec zastopal Milan Štulc.

Tudi letos so se udeleženci v sprevodu in v spremstvu godbe na pihala iz Čente odpravili S centralnega na rimski trg. Dogodka se je letos udeležil tudi župan Občine Podklošter Erich Kessler, saj Občini Čento v znak prijateljstva že 16 let podarjajo smreko. Pravzaprav je bila to pobuda Lions klubov Arnoldstein in Tarcento, tradicija pa naj bi, kot so zatrdili, trajala še dolgo.

Ob pozdravnih besedah domačega župana Maura Steccatija so spregovorili tudi predstavniki Občin in Lions klubov, vsi govorniki pa so številnim udeležencem uradnega prižiga, pa tudi drug drugemu, zaželeli prijetne, mirne in vesele prihajajoče praznike.

Ob odštevanju so v velikem pričakovanju uživali predvsem najmlajši, prižig lučk na smreki pa so udeleženci pospremili z bučnim vzklikom odobravanja. Najmlajši so bili deležni še tradicionalne obdaritve s karamelami, za kar že vrsto let poskrbi Lions club Tarcento.

Foto: ARHIV OBČINE ČENTO