Povabilu župana Občine Bovec Valterja Mlekuža se je z današnjim obiskom z veseljem odzval vodja oddelka za nogometno infrastrukturo pri Nogometni zvezi Slovenije Dane Jošt, ki je s seboj pripeljal tudi strokovnjaka z dolgoletnimi izkušnjami s področja projektiranja Janeza Urbanca.

Tako župan kot njegova sodelavka Jožica Kavs sta z veseljem ugotavljala, da NZS nadvse podpira namere za gradnjo novih nogometnih igrišč visoke kakovosti, pri čemer so pripravljeni nuditi tudi ustrezno logistično pomoč in predvsem nasvete, kako se na najustreznejši način lotiti projektiranja. Prav s primernim pristopom že na začetku, pa naj si bo s pravo idejno zasnovo kot kasnejšim umeščanjem v prostor, postane tak projekt zanimiv tudi za širšo skupnost in seveda v prvi vrsti za bodoče uporabnike.

Tokratni sestanek je bil torej namenjen predstavitvi namere Občine Bovec za izgradnjo igrišča, izmenjavi mnenj glede potreb in možnosti in seveda posledično končni skupni ugotovitvi, da bo novo nogometno igrišče prineslo veliko dobrega na vseh ravneh. Obljubili so si nadaljnje sodelovanje in obveščanje o novostih, župan Občine Bovec Valter Mlekuž pa si bo na povabilo Daneta Jošta ogledal tudi nekatere primere dobre prakse tako nogometnih igrišč kot tudi najnovejših načinov gradenj telovadnic, kar je tudi eden od aktualnih projektov Občine Bovec.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC