Potem ko je na pobudo župana Občine Bovec Valterja Mlekuža Občina Bovec pred štirimi leti začela v lastni režiji oziroma v izvedbi Kulturnega doma Bovec pripravljati Bovške poletne večere, so ti postajali vedo bolj obiskani kulturni dogodki in koncerti.

Tudi letos so že vse od prvih nastopov na odru na bovškem trgu prireditve odlično obiskane, že po tradiciji pa prve večere v avgustu, ko se začne najbolj strnjeno dogajanje, pozdravi tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž:

»Občina Bovec Bovške poletne večere tudi letos financira, Kulturni dom Bovec pa jih izvaja, naše skupno prepričanje, da je treba ob vsej ostali ponudbi gostom ponuditi tudi nekaj zabave in koncertov v večernem času, pa se je izkazalo za utemeljeno.

Zelo sem vesel, ker so tako dobro obiskani, pa ne zgolj s strani turistov, temveč tudi s strani domačinov in prebivalcev sosednjih občin. Organizacijo sem pred leti zaupal vodji Kulturnega doma Bovec Iris Stres in danes ji lahko samo čestitam za izvrsten izbor nastopajočih. Že prvo leto sem dobrodošlico vsem izrekel na večer, ko je prve dni v avgustu nastopila ena izmed dalmatinskih klap, tako vam tudi danes, ko bo nastopila ena najboljših, Klapa Šufit. Želim vam veliko lepih doživetji na Bovškem, prijetno preživet današnji večer, seveda pa vabljeni tudi na vse naslednje avgustovske prireditve,« je v pozdravnem nagovoru med drugim dejal Mlekuž.

S številnimi uspešnicami Klapa Šufit navdušuje na vsakem njihovem koncertu, zato ne čudi, da so tudi ob že tretjem nastopu na bovškem odru zopet navdušili obiskovalce. Tako kot ob zadnjem nastopu so med dveurnim izvajanjem k petju tudi letos zvabili tudi poslušalce.

Za izvrstno tonsko opremo vedno poskrbi Robert Kokošin, vodja tehnične službe Kulturnega doma Bovec, za kar gredo tudi njemu vse pohvale. Hkrati pa je tudi potrditev pravilne odločitve Občine Bovec, ki zadnja leta načrtno vlaga v vrhunsko tehnično opremo KD Bovec.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: MILAN ŠTULC in IRIS STRES