Z nedeljskim Symphonic gala večerom se je končal tudi letošnji OrkesterkamP, ki so se ga od 24. junija do 8. julija udeleževali učenci glasbe različnih starosti, od osmega leta naprej.

Mednarodni glasbeni festival in orkestrska šola OrkesterkamP nudi intenzivno izobraževanje na profesionalni kakovostni ravni. Udeleženci so pripravljali privlačni orkestrski, komorni in solistični repertoar v tesnem sodelovanju z mentorji in dirigenti, priznanimi koncertanti oziroma profesorji ustanov in orkestrov iz vse Evrope.

OrkesterkamP BOVEC upravičeno nosi vzdevek “total musical experience”, saj poleg glasbenih programov udeležencem ponuja obilo športno-adrenalinskih doživetij. Ob tem pa udeleženci nastopajo na različnih lokacijah po Bovškem, od Čezsoče do Trente in si s tem pridobivajo tudi tovrstne izkušnje.

Na zaključnem Symphonic gala koncertu je vse udeležence pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in izrazil zadovoljstvo, da ti mladi nadobudni glasbeniki vsa ta leta znanje pridobivajo prav na Bovškem:

»Sam bom še naprej podpiral OrkesterkamP, če bo za to izkazan interes tudi z vaše strani, treba pa je vedeti, da bomo jeseni dobili novo vodstvo Občine, zato zdaj ne bi bilo pošteno dajati nekih obljub. Odkar sem pred štirimi leti nastopil mandat, se zavzemam, da za izvedbo vsako leto v proračunu zagotovimo tudi znatna proračunska sredstva, kako bo prihodnje leto pa bo odločalo novo vodstvo oziroma Občinski svet. Vaše nastope na različnih lokacijah in tudi na bovškem trgu smo vedno vsi znali ceniti, saj ste nam popestrili marsikateri večer oziroma dogodek, upam pa, da ste se med nami tudi vi lepo počutili in so vam bile všeč športne aktivnosti, s katerimi ste se ukvarjali ob svojem glasbenem ustvarjanju. Seveda vas vabim, da se k nam vračate tudi brez instrumentov in vam hkrati želim veliko uspeha na glasbeni poti.«

Občina Bovec je za izvedbo OrkesterkamP-a vsako leto namenila 18.000,00€, ob tem pa je omogočila tudi brezplačno uporabo prostorov Kulturnega doma Bovec, Osnovne šole  in dvoran Stergulčeve hiše.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: MILAN ŠTULC, ŽAN  ŽNIDAR