Čeprav se sezona vsaj na najvišjem visokogorskem smučišču v Sloveniji še ni končala, so rezultate, kje so Slovenci v sezoni 2017/2018 najraje smučali, prejšnji teden že objavili in najboljšim podelili tudi priznanja.

Glasovanje za naj smučišče je vso smučarsko sezono potekalo na spletnem portalu www.najsmucisce.si s pomočjo radijske oddaje, ki so jo predvajali na Radiu SI, Radiu Koper, Radiu Maribor in petih drugih radijskih postajah po Sloveniji. Glasovalci so lahko izbirali med 25 majhnimi smučišči, sedmimi srednje velikimi smučišči, sedmimi velikimi smučišči in petimi snežnimi parki v Sloveniji ter kar med 28 avstrijskimi in 14 italijanskimi smučišči.

V kategoriji velikih smučišč je zmagovalec po izboru glasovalcev postal Smučarski center Cerkno, na drugem mestu je smučišče Vogel, na tretjem pa SMUČIŠČE KANIN.

»Za nas je tretje mesto kot prvo, še posebej zaradi ekstremnih vremenskih razmer v letošnji sezoni. Biti velik na nižinskem smučišču, je še posebej v takih razmerah povsem nekaj drugega, kot biti velik na 2300 metrih nadmorske višine. Seveda čestitam smučiščema Cerkno in Vogel za prvo in drugo mesto, najlepše čestitke pa gredo seveda smučišču Kanin in našemu Sončnemu Kaninu. Glede na to, da smo edino visokogorsko smučišče s pogledom na morje v Sloveniji, ocenjujem tretje mesto za prvo. Iskrene čestitke celotni ekipi Sončnega Kanina,« je po podelitvi priznanja Smučišču Kanin povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Slovenci pa veliko smučajo tudi na smučiščih v drugih državah EU, zato so tokrat že četrtič zapovrstjo izbirali tudi med nam smučišči v našisoseščini. Tokrat je največ glasov dobilo smučišče Kronplatzv italijanskih Dolomitih, na drugem mestu je smučišče Mokrine / Nassfeld in na tretjem SellaNevea. Torej bi lahko rekli, da je tudi povezano smučišče Kanin-SellaNevea skupaj na tretjem mestu, glede na županove besede in prepričanje vseh, ki poznajo letošnje razmere v visokogorju, pa tudi glede na to, da je Kanin- SellaNevea edino čezmejno povezano smučišče v tem delu Evrope, to pravzaprav nima konkurence.

Podelitve so se udeležili podžupan Občine Bovec Davor Gašperčič, vodja obratovanja smučišča Kanin Jernej Kravanja, ki je priznanje tudi prevzel, vodja marketinga Mateja Olič in vodja gostinstva pri Sončnem Kaninu

.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV SONČNI KANIN