Predstavniki slovenske vojske so v sodelovanju z Občino Bovec pred Stergulčevo hišo v Bovcu izvedli napovedano predstavitev slovenske vojske in vojaškega poklica. Čeprav letos z nekoliko manjšim številom vozil, je pri učencih višjih razredov osnovne šole veliko zanimanja požela predvsem predstavitev strelnega orožja.

Pobliže so se lahko spoznali z lahko pehotno oborožitvijo in opremo. Uprava za obrambo Postojna je postavila tudi priročno strelišče za računalniško-simulacijski preizkus v streljanju, kjer so se učenci potrudili zadeti čisto desetko, saj je ta dosežek pomenil tudi praktično nagrado v obliki vojaške kape ali puloverja ali nahrbtnika. In ni jih bilo malo, ki so odšli domov z eno od teh nagrad.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je pozdravil samo odločitev Uprave za obrambo, da s takimi pristopi poskuša animirati učence za poklic vojaka:

»Že lani nam je s skupnimi močmi uspelo pripraviti zanimivo predstavitev tudi v Bovcu, in sem vesel, da se naši otroci tudi v Bovcu lahko seznanijo s tem poklicem. Kot vidim, je zanje to izjemno zanimiva in atraktivna izkušnja. Vedno pravim, da lahko pomeni poklic vojaka za marsikoga priložnost za zaposlitev in tudi kariero. Zagotovo smo s predstavitvijo v Bovcu lahko vsi zadovoljni, vodstvu slovenske vojske oziroma upravi za obrambo Postojna pa se zahvaljujem, da so se tudi letos odločili priti v Bovec,«je ob zaključku dejal

.

Mimogrede, tudi župan je pri strelskem preizkusu zadel čisto desetko.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC