Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je v veliki dvorani Ite Rine Kulturnega doma Bovec ob koncu leta tudi letos pripravil praznični sprejem. Na povabilo se je odzvalo veliko število povabljenih.

Z uvodno recitacijo je večeru nakazala pot članica Gledališke skupine Bovec Slavica Della Bianca in na oder povabila župana Valterja Mlekuža, ki ni mogel skriti navdušenja nad tako številno udeležbo, kar se je odražalo tudi v njegovem nagovoru:

»Namenoma ne bom nobenega imenoval ali posebej pozdravljal, ker vsem skupaj namenjam en skupen pozdrav kot prijateljem. Danes smo tu zbrani prijatelji in neskončno sem vesel, da vas je toliko. Kdo ve, morda pa vam ob tej priložnosti na županovem sprejemu zadnjič voščim kot župan. V iztekajočem se letu je bilo storjenega res veliko, v največjo čast pa si štejem, skupaj z mojimi prijatelji, ki so mi stali ob strani in me bodrili, da smo ponovno pognali naprave na Kanin, kjer zdaj gorijo luči, in s tem je zopet oživela tudi dolina. Res je, da večina od nas ni univerzitetno izobražena, zato so se nam nekateri ob izvolitvi celo posmehovali, vendar imamo dušo in srce, ki bije za to dolino. Srce, ki smo ga vložili v to, da smo Bovec zopet pripeljali na stare steze. In danes sem zelo ponosen na to. Na naše delo, na ta Občinski svet, na moje sodelavce in seveda na vas dragi prijatelji, ki ste danes v dvorani,« je dejal Mlekuž in se ob tem spomnil tudi na najtežje trenutke, ki so v določenih trenutkih izvajanja projekta za oživitev smučišča Kanin mejili že na obup. Zahvalil se je vsem, ki v Bovec ne prihajajo zgolj kot turisti, temveč zato, ker želijo Bovškemu pomagati pri zgodbi o uspehu in želijo pomagati prebivalcem te doline. Ni našteval vseh številnih drugih projektov, ki so bili izvedeni v preteklem letu. Zaključil pa je z voščilom:

»Toliko veljaš, kolikor prijateljev imaš. Tudi za današnji kulturni program bodo danes poskrbeli moji prijatelji. Uživajte v programu, za praznike pa vam želim veliko osebne sreče, da jih preživite v krogu svojih družin in prijateljev. V letu, ki prihaja, vam želim vse tisto, kar si verjetno vsi najbolj želimo: sreče, zdravja in miru. Imamo to srečo, da živimo na mirnem območju, kajti povsod po svetu žal ni tako.«

Odrske deske so prevzeli člani Gledališke skupine Bovec Peter, Mitja in David, in s pomočjo nekaterih resničnih osebnosti bovške turistične ponudbe, Mojce in Janje, s skečem prikazali porast turizma na Bovškem. Publiko so preželi smeh in aplavzi, nastopila je še plesna skupina Saše Momirski, po zaključenem uradnem delu pa so v avli s kozarčkom penečega in ob županovi zdravici nazdravili novemu letu 2018.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC