V Kulturnem domu Bovec so se na tradicionalnem srečanju staršev z novorojenčki, rojenih v letu od lanskoletnega do letošnjega dogodka, na povabilo župana Občine Bovec Valterja Mlekuža srečali letošnji novi korenjaki Bovškega.

Leto 2017 se bo po številu rojstev vpisalo med najmanj plodne, saj se je od lanskoletnega do letošnjega srečanja na Bovškem rodilo le 14 otrok. Lani se jih je v enakem obdobju rodilo 21, sicer pa je v občini Bovec doslej v enem letu rodilo največ 32 novorojenčkov, in sicer v letu 2010.

Tokratnega prazničnega sprejema so se udeležiti skoraj vsi, manjkala sta le dva. V mali dvorani Kulturnega doma Bovec pa so za prijetno vzdušje poskrbeli vrtčevski otroci Vrtca Bovec pod taktirko mentoric Erne Wojčicki Germovšek, Tine Gašperčič in Olge Mlekuž.

Vse je nagovoril župan Občine Bovec Valter Mlekuž:

»Hvala vrtčevskim otrokom za ta prijeten nastop in seveda mentoricam, ki jih naučijo tako lepo prepevati. Prisrčno dobrodošlico želim vsem, predvsem tem vašim draguljčkom. Kaj kmalu se bo čas obrnil in bodo že oni prepevali drugim novorojenčkom. Ne bi se rad ponavljal, vendar moram tudi letos poudariti, da je to srečanje z vami in vašimi novorojenčki zame najlepše izmed vseh novoletnih sprejemov in srečanj. Res je, da vas je letos nekoliko manj kot vsa zadnja leta, vendar verjamem, da se bo tudi to število zopet povečalo.  Občina Bovec za vsakega novorojenčka letos namenja simbolično darilce in nekaj manj kot 320 € za kakšen priboljšek. To res ni velik znesek, vendar moram reči, da spadamo med najbolj darežljive Občine v Sloveniji. Danes vam želim prijetno druženje, ob koncu leta in prihajajočih praznikih pa veliko lepega. Leto 2018 naj bo predvsem polno zdravja in sreče, saj si vsi zagotovo vsi skupaj najbolj želimo, da bi bili naši otroci zdravi in zadovoljni. Srečno!«

Župan je svojo sodelavko iz službe za družbene dejavnosti Jožico Kavs vsakemu novorojenčku predal simbolično darilce, nato pa sta se vse do konca zadržala v prijetnem druženju. Starši

so ob manjši pogostitvi pokramljali o tem in onem, mali draguljčki pa so že sklepali nova medsebojna poznanstva.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC