V Kulturnem domu Bovec je od sobote naprej na ogled postavljena slikarska in fotografska razstava, ki so jo poimenovali Bela.

Pokroviteljstvo nad prireditvijo so prevzeli župan Občine Bovec Valter Mlekuž, Občina Bovec in Kulturni dom Bovec, razstava pa je postala z odprtjem pred božično-novoletnimi prazniki že tradicionalna. Zelo jasno pričuje, da so ustvarjalci vedno boljši in pravzaprav že presegajo amaterski slog. V uvodu je vse prisotne nagovorila Slavica Mlekuž, mentorica Sekcije slikarjev amaterjev Bovške- Kulturnega društva Golobar, ki je podrobneje obrazložila letošnji pristop k ustvarjanju in zakaj so se odločili za naslov Bela.

»Še enkrat nam je uspelo pripraviti razstavo z bogato bero slikarskih in fotografskih del, ob tem pa se želim zahvaliti vsem, ki so prinesli svoja dela, oziroma vsem, ki so kakorkoli prispevali, da je prišlo do tega dogodka. Predvsem pa se želim zahvaliti Občini Bovec in županu Valterju Mlekužu za podporo, Mlekužu pa tudi za današnjo udeležbo ob odprtju razstave. Ob božično-novoletnem času se pogosto družimo, ker nas druži želja po več svetlobe v našem življenju in si ob simboličnem ognjišču tako že iz pradavnine pripovedujemo zgodbe. Ker je to čas tišine, skrivnosti, čudežev….in ker biti skupaj, pomeni moč. Tiho upamo, da nas bo nekje nekdo slišal in uslišal. Zgodba današnjega večera je bela. Lahko je to pravljica, lahko skrivnost, lahko je čas, lahko je vezenina. Zgodbo o beli smo ustvarjali in jo predstavljamo v slikah, fotografijah in modni kreaciji. Zakaj pa bela? Ker ni in je več kot barva, ker si slikar ne predstavlja barvne palete brez nje, ker bela pomeni svetlobo in predmetom na podobah daje telesnost, otipljivost,« je med drugim povedala Slavica Mlekuž.

Za glasbeno-gledališki vložek je z zgodbico o beli snežinki poskrbela članica Gledališke skupine BC Erna Wojčicki Germovšek.

Slikarji amaterji, ki razstavljajo na temo »bela« so:

Helena Bajuk Kenda, Martin Berginc, Silva Berginc, Endi Curk, Janja Černuta, Irma Čopi, Neda Hanc, Dana Ivančič, Ivan Jelinčič, JaniKemper, ViliKemper, Irena Kenda, Sonja Komac, Vesna Kravanja, Vera Kurinčič, Barbara Lipovec, Slavica Mlekuž, Ksenija Mlekuž, Evelina Mlekuž, Ana Marija Pejić, Marica Trebše inNadja Žagar.

Fotografsko razstavo so vsak z dvema fotografijama pripravili:

Andraž Bilmez, BožoBradaškja, David Štulc Zornik, Aleš Fon, Jože Flajs, Luka Černuta, Renata Kverh in Amadej Trnkoczy.

Z modno kreacijo se je predstavil modni kreator Borut ŠULIN, s Turističnim podmladkom pa Nataša BARTOL. Postavljena bo na ogled do 15. januarja.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC