Danes so predstavniki Občin Bovec, Kobarid in Tolmin, Rdečega križa, Karitasa in Društev upokojencev obiskali stanovalce Domov upokojencev Tolmin v Tolminu, Podbrdu in na Petrovem Brdu.

Občino Bovec sta zastopala župan Valter Mlekuž in vodja službe za družbene dejavnosti Jožica Kavs, Občino Kobarid župan Robert Kavčič in Občino Tolmin župan Uroš Brežan. Letos so obiske začeli v Domu za ostarele v Tolminu, kjer so stanovalcem vsi trije župani zaželeli prijetne praznike in predvsemveliko zdravja v letu 2018.

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je tudi tokrat poudaril, da sta med vsemi njegovimi obveznostmi najlepša trenutka takrat, ko sprejme novorojenčke in njihove starše, ter ta dan, ko v domovih upokojencev obišče stanovalce:

»Zavedam se, koliko vam to pomeni in vem, da ste veseli vsakega obiska. Tudi sam imam starša še živa in vem, koliko nam vsem pomeni, ko se usedemo za isto mizo in pokramljamo o tem in onem. Kot župan se zavedam, da bi si vsi z Bovškega želeli, da bi imeli dom za ostarele tudi v Bovcu in bi bili tako bližje vašim domovom, vendar je na tem področju naša država še zelo mačehovska in ne podeljuje koncesij. Pravijo, da je še dovolj prostora v obstoječih institucijah. Občina Bovec je sicer že pridobila zemljišče za gradnjo in tudi gradbeno dovoljenje, vendar brez koncesije ne moremo nič. Ker veste, da sem zelo trmast, pa verjemite, da ne bom odnehal pri nameri, da končno dobimo Dom za ostarele tudi v Bovcu.« je med drugim povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž in stanovalcem zaželel veliko zdravja in dobrega počutja, po končanem uradnem delu pa svojim občanom tudi vsakemu posebej stisnil roko.

Za prijeten kulturni program so tudi letos poskrbeli folkloristi Podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Tolmin, ki so se zavrteli ob spremljavi harmonike. Vse so pozdravili tudi predstavniki drugih institucij in društev. V imenu stanovalcev se je nastopajočim zahvalila

, stanovalce pa so simbolično obdarili s sadjem. Vse tri Občine so v knjižnico prispevale po eno knjižno delo.

Iz Tolmina so se obiskovalci odpravili še v Podbrdo in na Petrovo Brdo, kjer so se jih stanovalci razveselili v enaki meri, kot v Tolminu.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC