Pobrateni Občini Bovec in Tarčento obojestransko sodelujeta na številnih dogodkih, vsaj v zadnjih treh letih pa se župan Valter Mlekuž redno udeležuje uradnega prižiga lučk v centru Tarčenta.

Tudi letos se je z veseljem odzval na povabilo župana Maura Steccatija, s katerim sta v sprevodu in v spremstvu godbe na pihala iz Tarčenta prikorakala na rimski trg. Dogodka se je udeležil tudi podžupan Občine Podklošter Reinhart Antolisch, saj Občini Tarčento, kot pobratena Občina v znak prijateljstva že 15 let podarjajo smreko.

Ob pozdravnih besedah domačega župana Maura Steccatija so spregovorili še podžupan Občine Podklošter Reinhart Antolisch, župan Občine Bovec Valter Mlekuž, predsednik Lions kluba Tarčento  Giuseppe Berini, saj je bila pobuda za podarjanje smreke prav na strani Lions kluba Podklošter,  v vseh nagovorih pa je bil izpostavljen predvsem pomen prihajajočih praznikov, ki v prvi vrsti prinašajo mir in svetlobo v naše domove. Kot je dejal župan Občine Bovec Valter Mlekuž, premnogi po svetu ne bodo deležni te luči miru, zato je izrazil hvaležnost, da živimo na območju, kjer vlada mir in prijateljstvo. Vsi govorniki so številnim udeležencem uradnega prižiga, pa tudi drug drugemu zaželeli prijetne, mirne in vesele prihajajoče praznike.

Ob odštevanju so v velikem pričakovanju uživali predvsem najmlajši, prižig lučk na smreki pa so udeleženci pospremili z bučnim vzklikom odobravanja.

Po prižigu so si gostje ogledali še razstavo v palači Frangipane, nato pa so se udeležili skupne večerje z Lionsi iz Tarčenta. Seveda odlična priložnost za poglabljanje obstoječih in sklepanje novih prijateljstev, torej vse v božično-novoletnem vzdušju.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC