Župan Občine Bovec Valter Mlekuž in direktor Območne enote Zavarovalnice Triglav, d.d., Ivica Vulić, že nekaj časa razmišljata o organizaciji dobrodelne nogometne tekme, zdaj pa sta jo tudi osmislila in dogovorila termin.

Tako Mlekuž kot Vulić sta predana nogometu, zato ni čudno, da sta za dobrodelno akcijo izbrala prav ta šport. Ob zadnjem obisku direktorja Območne enote Zavarovalnice Triglav, d.d., Ivice Vulića pri bovškem županu sta se med drugim dogovorila tudi za ciljno skupino, kateri bo namenjen celoten izkupiček dobrodelne nogometne tekme, na kateri se bodo pomerile ekipe poslancev DZ RS, primorskih županov ter nogometaši zlate slovenske nogometne reprezentance, ki so Slovenijo zastopali na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Za zdaj imata obljubo podpredsednika DZ RS Matjaža Nemca, da bo sestavil ekipo poslancev, zelo pa si želita, da bi v tej ekipi zaigral tudi predsednik RS Borut Pahor. Udeležbo so že obljubili tudi nekateri župani in nogometaši nogometne reprezentance. Osnovna zamisel je tudi ta, da bi vsak od poslancev, čeprav ne bo igral nogometa, proračun obogatil s svojim prispevkom, igralci pa s pristopnino. Pomemben znesek bo prispevala tudi Zavarovalnica Triglav, d.d.

Enega najzanimivejših nogometnih spektaklov nameravajo izvesti v Športni dvorani Tolmin, in sicer 28. januarja 2018, s pričetkom ob 15. uri. Trenutno še sestavljajo posamezne ekipe, zaradi logistike bodo lahko zaigrale samo tri že prej omenjene, o podrobnostih pa bomo javnost sproti obveščali tudi na tej spletni strani. Verjamemo, da je smisel dobrodelne nogometne tekme tako plemenit, da bodo dogodek napovedali tudi vsi primorski mediji.

Vsa zbrana sredstva bodo namreč namenili Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Tolmin za njihove potrebe in dejavnosti. Šolo obiskujejo otroci z območja Občin Bovec, Kobarid in Tolmin. Svoj prispevek je pri tem že obljubil tudi Lions klub Kobarid Soča, ki bo pokril del stroškov za letošnje rehabilitacijsko letovanje.

Že zdaj vabimo vse ljudi dobre volje, da se kot navijači udeležijo tekme in s tem prispevajo k plemenitemu namenu.

Zapisal: MILAN ŠTULC