Po izjemno uspešni poletni sezoni se Sončni Kanin pripravlja na zimsko sezono 2017/2018, med drugim so izdelali tudi novo spletno stran.

Poletno sezono so zaključili z 8. oktobrom, skoraj 25 000 prepeljanih potnikov pa je absolutni rekord poletnih sezon vseh časov. September je bil vremensko zelo slab in je žičnica zato lahko obratovala le nekaj dni, sicer bi tej številki zagotovo lahko dodali še 5000 obiskovalcev.

Delavci Sončnega Kanina so poleti v lastni režiji obnovili tudi tovorno žičnico do koče Petra Skalarja, v teku je rekonstrukcija sedežnice Graben, do začetka zimske sezone pa bo konstruktor, francoska POMA, povečal tudi hitrost vožnje s krožnokabinsko žičnico. Letos se bo torej zimska sezona začela takoj, ko bo zapadlo dovolj snega. Ob dejstvu, da so znane tudi cene vozovnic tako za samo slovensko stran kot tudi za povezano smučišče Kanin – SellaNevea, pa je to tudi osnova, da lahko smučišče Kanin že vseskozi promovirajo tako na domačem kot tujem tržišču. Zanimanje nekaterih agencij je izjemno veliko, žal pa se večjim ponudnikom prenočitvenih kapacitet ne uspe prilagajati hitremu razvoju dogodkov, zato pomanjkanje hotelskih nastanitev v dolini že sedaj povzroča velike težave pri prodaji zimske sezone.

V Sončnem Kaninu bodo začeli tudi s predprodajo sezonskih in dnevnih kart KANIN in KANIN – SELLA NEVEA, in sicermed 15. oktobrom in 15. novembrom.

Več informacij je na novi spletni strani Kanina: www.kanin.si.

Zapisa: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV SONČNI KANIN