V Gimnaziji Tolmin se letos lahko pohvalijo z dvema zlatima maturantkama, med njima je Marija Kravanja iz Občine Bovec, ki jo je danes sprejel in ji za uspeh čestital župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Marija Kravanja, sicer doma v Trenti, ni skrivala presenečenja nad tem, da jo je za njen dosežek poklical župan Občine Bovec in jo povabil v svojo pisarno, kjer ji je iskreno čestital za izjemen dosežek. V kratkem pogovoru je župan izrazil zadovoljstvo, da so tudi na Bovškem dijaki s tako visokimi ocenami, in dodal:

»To je tudi dokaz, da je naša Gimnazija Tolmin vrhunska izobraževalna ustanova in se nikakor ne sme zgoditi, da bi jo izgubili. Vsi župani Zgornjega Posočja se moramo zavzemati za to, da namere iz preteklosti, ko so nekateri razmišljali o njeni ukinitvi, ne smejo nikomur nikoli več priti na misel.«

Mariji Kravanja je zaželel veliko uspeha pri njenem nadaljnjem študiju, hkrati pa izrazil željo, da se po končanem izobraževanju vrne v domače kraje, saj so potrebe po visoko izobraženem kadru vse večje. Marija Kravanja se je strinjala s tem, da bo s svojo smerjo študija biologije lahko veliko prispevala k razvoju svojih krajev, glede Gimnazije Tolmin pa tudi ona izrazila pohvale:

» Res gre za manjšo izobraževalno ustanovo, vendar je ravno to tudi njena prednost. Vsi profesorji z ravnateljico Branko Hrast Debeljak na čelu se posebej zavzamejo za vsakega dijaka posebej in venomer priskočijo na pomoč z nasveti in dodatnimi pojasnili. Sama sem sicer vedela, da mi je šlo pri maturi relativno dobro, vendar res nisem pričakovala tako popolnega izida. Tu se je res pokazalo delo vseh štirih let, pa ne samo pri meni, ampak čisto pri vseh dijakih, ki so opravili maturo, saj teden dni intenzivnejših priprav tik pred maturo nikakor ni dovolj.«

Župan Občine Bovec je zlato maturantko Marijo Kravanja nagradil z zlatim znakom Občine Bovec, Marija pa se je pridušala, da ga bo imela vedno na vidnem mestu; zato da jo bo spodbujal, pa tudi zato, da jo bo spomnil na županove besede, naj se po končanem študiju vrne v domače kraje.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC