Novinarsko konferenco, je v sodelovanje s Tekaškim društvom Bovec, v Kulturnem domu Bovec pripravila Občina Bovec.

V sklopu novinarske konference je predsednik organizacijskega odbora BOVEC MARATON-a Vasja Vitez najprej predstavil sam projekt in seveda progo maratona in polmaratona, hkrati pa nanizal tudi pozitivne učinke, ki jih prinaša BOVEC MARATON lokalni skupnosti in širše.

Vse zbrane je pozdravil podžupan Občine Bovec Davor Gašperčič in se med drugim najprej zahvalil organizatorjem za pogumen in profesionalen pristop k organizaciji največjega športnega dogodka v Zgornjem Posočju, verjetno pa kar na Severnem primorskem v letu 2016, še posebej pa se je zahvalil vsem glavnim pokroviteljem, ki so podprli projekt.

»Brez vas bi verjetno težko izvedli tako kompleksno in množično športno prireditev, če bi jo sploh lahko. Zato se vam v imenu Občine Bovec res zahvaljujem za vso podporo, ki ste jo doslej namenili in ki jo boste, verjamem, nudili tudi v prihodnje. Vsi si namreč želimo, da bi BOVEC MARATON postala tradicionalna prireditev. O sposobnostih organizatorja pa sploh ne gre dvomiti, zato niti malo ne dvomim o uspehu, saj ste doslej že velikokrat dokazali, da ste odlični organizatorji. V tem smislu vam želim samo še veliko lepega vremena,« je zaključil podžupan Občine Bovec Davor Gašperčič.

Sledil je slovesni podpis sponzorskih pogodb, A pokrovitelje pa so zastopali MITJA GORENŠČEK, direktor MAHLE Bovec, MITJA COSTANTINI, predstavnik TKK Srpenica, ALEŠ POLJAK, direktor PE Zavarovalnica Triglav Tolmin in PETER KOLAR, direktor PE Vzajemna zdravstvena zavarovalnica.

S podpisom pogodb so se z današnjim dnem začele tudi uradne prijave na BOVEC MARATON, prvi pa se je nanj prijavil  gorski tekač Rok Bratina, eden od ambasadorjev Bovec maratona.

Predstavniki pokroviteljev so izrazili svoje veselje, da imajo priložnost podpreti tako pomembno športno prireditev in hkrati zatrdili, da čutijo dolžnost, da za okolje, iz katerega prihajajo njihovi zaposleni ali pa stranke, tudi sami nekaj naredijo. Predvsem pa so se za podporo po večini odločili zato, ker si Tekaško društvo Bovec zaradi svoje zagnanosti in ne nazadnje tudi velikih uspehov, to preprosto zasluži.

Nekaj pohvalnih besed je organizatorju v imenu Istrskega maratona namenil tudi dolgoletni tekač Venceslav Japelj, za nekoliko nostalgije pa je poskrbel Anton Komac, s pripovedjo, kako se je rodil in kako končal, prvi maraton v Sloveniji, ki je bil v njegovi organizaciji izveden že koncem 70-ih let.

Vodja tekmovanja Živko Kavs je izrazil zadovoljstvo, da je lahko del te pomembene športne prireditve.

Prisotna sta bila tudi atletinja in atlet leta 2015, katerih imeni bosta obelodanjeni na drevišnjem Atletskem večeru.

Več o samem maratonu pa si lahko preberete v izjavi za javnost ali na spletni strani BOVEC MARATON.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC