V soboto se je odvil še zadnji dogodek v sklopu letošnjih Bovških poletnih večerov, ki jih je s financiranjem Občine Bovec izvajal Kulturni dom Bovec. Tudi letos jih je zaznamoval izjemen uspeh.

Na Bovškem letos beležimo rekordno rast turističnega obiska,  ki je konec junija izkazoval kar 44%rast nočitev v prvem polletju.  Samo v julij so zabeležili skoraj 100.000 nočitev, kar je 22.000 več kot lanskega julija, že površna ocena pa daje vedeti, da bo vsaj tako tudi v avgustu. Med obiskovalci Bovške je tudi letos največ Nemcev, sledijo jim slovenski gostje, na tretjem mestu pa so Čehi.

Tak obisk pa narekuje tudi večjo pozornost do vseh obiskovalcev tudi na prireditveni platformi. Že lani je vajeti prirejanja prireditev v poletnih mesecih prevzela Občina Bovec, saj je župan Valter Mlekuž vztrajal, da je treba vsem tem turistom tudi zvečer nuditi nekaj več. Tako so se rodili »Bovški poletni večeri«, za katere je Občina Bovec letos namenila 25.000,00€, Kulturni dom Bovec pa je za ta denar pripravil vrhunske glasbene in druge večere, in sicer v glavni sezoni vsak dan od četrtka do nedelje. Tudi letošnji Bovški poletni večeri so bili odlično obiskani, ob turistih se je vseh prireditev udeležilo tudi veliko domačinov, zaznamovale pa so jih odlične domače in tuje glasbene in plesne skupine. Vrhunec so zagotovo pomenile najboljše folklorne skupine na svetu, v dveh večerih so nastopile Čile, Šrilanka, Benin, Mehika, Rusija in Indonezija, ki so v sklopu Festivala deiCuori v Tarčentu s celotnim programom nastopile tudi na bovškem trgu in navdušile domače in tuje občinstvo. Vsekakor pa je vsak od nastopajočih vsak na svoj način navduševal vedno polno prizorišče udeležencev.

Zadnji večer znotraj Bovških poletnih večerov je v soboto zaznamoval ROK `N` BAND, z njihovim odličnim performansom pa smo tudi zaključili letošnjo sezono Bovških poletnih večerov.

Pri tem je treba poudariti, da je bila izvedba  vseh večerov s tako izvrstnimi glasbenimi in plesnimi skupinami, za ta denar omogočena zgolj zato, ker je celotno logistiko z vso tehnično podporo omogočal Kulturni dom v lastni režiji.  Zato gredo vse pohvale in tudi zahvale vodji Kulturnega doma Bovec Iris Stres in vodji tehnične službe KD Bovec Robertu Kokošinu.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV KD BOVEC