V nedeljo so v organizaciji Športnega društva Log pod Mangartom izvedli 17. kolesarski vzpon na Mangartsko sedlo, zaradi težavnosti in pestrosti poimenovanim tudi Kraljevi vzpon.

Športnemu društvu Log pod Mangartom je tudi letos uspelo brezhibno izvesti to tradicionalno prireditev, vzpon pa je uspešno zaključilo 216 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi tudi 7 veteranov.

V absolutni razvrstitvi so se na prva tri mesta zavihteli Matej Kimovec  (VAŠKA RUNDA) s časom 52:22, Tim Roškar  (Meblo JOGI KULT Solkan) s časom 52:23 in Robert Kralj (NTR ING) s časom 52,24.

V ženski konkurenci se je najbolje odrezala Maja Škrlj (Izvir Vipava) s časom  01:03:11.

Najstarejši uvrščeni udeleženec je bil letos Janez Andlovec, letnik 1945 (CAJNA VIPAVA) s časom  01:32:34, najmlajši pa Tine Jereb, letnik 2003, s časom 01:07:06.

Kralj vzpona na Mangartsko sedlo 2017 je torej  Matej Kimovec (VAŠKA RUNDA), kraljica pa Maja Škrlj (Izvir Vipava).

VSI REZULTATI SO NA VOLJO TUKAJ

Razglasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov, priznanj in praktičnih nagrad je po ustaljeni navadi po zaključku tekme potekalo na igrišču pri Štolnu v Logu pod Mangartom. Vsem udeležencem, še posebej pa zmagovalcem po posameznih kategorijah je v svojem nagovoru čestital tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je za izvrstno izveden vzpon čestital tudi organizatorju, saj je, kot je dejal Mlekuž, izvedba tako zahtevne tekme z zaporo državne ceste in izdelavo celostnega elaborata zares težak zalogaj. Kot vedno je za zaključek poudaril, da je najpomembneje to, da se tudi letos ni pripetila nobena hujša nesreča, udeležencem zaželel varno vrnitev domov ter vse povabil na 18. vzpon prihodnje leto.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ROMEO ČERNUTA