Nesporno ena najboljših in najuspešnejših Klap vseh časov, naslednica Klape Šibenik, ki se ponaša z izjemnimi obiski svojih koncertov, Klapa Maslina je v soboto nastopila na bovškem trgu.

Klapa Maslina pod tem imenom nastopa polnih trideset let, njeni člani pa so bili člani ene najboljših klap vseh časov, klape Šibenik. V sodelovanju z najuspešnejšimi skladatelji, kot so Arsen Dedić, Jakša Flamengo, Andrej Baša in drugimi so poustvarili uspešnice »Maslina je neobrana«, »Da te mogu pismom zvati«, »Dalmatinske oči plave« in mnoge druge.

»Maslinaši« so že vrsto let navajeni peti pred več tisočglavo množico poslušalcev, to soboto pa je Občina Bovec omogočila, da smo jih brezplačno poslušali tudi na bovškem trgu.

Uvodoma je že tradicionalno vse pozdravil tudi pobudnik Bovških poletnih večerov, župan Občine Bovec Valter Mlekuž, in izrazil zadovoljstvo, da doživljajo tako velik uspeh:

»Veliko število udeležencev vseh naših Bovških poletnih večerov dokazuje, da je bila moja pobuda pred dvema letoma pravilna in da je vsebina naših večerov prava. Zagotovo si domačini in vsi tisti, ki ste prišli danes v Bovec iz celotnega zgornjega Posočja ter seveda turisti zaslužite najboljše. Pri tem bi se rad zahvalil sodelavcem za ves njihov trud in profesionalen pristop, še posebej Iris Stres za odlični izbor in organizacijo ter Robertu Kokošinu za tehnično podporo in izvedbo. Zdaj pa vam zaželim samo še veliko užitkov v poslušanju, s povabilom, da se udeležite tudi prihodnjih Bovških poletnih večerov, in obljubo, da jih bomo zopet organizirali tudi prihodnje leto.«

Že po prvih nekaj zapetih pesmih je Klapa Maslina poslušalce potegnila v objem najlepših melodij dalmatinskega petja, pa vendar njihov nesporni hit in nekakšen glasbeni fenomen, skladba » Da te mogu pismom zvati« ni bila največja uspešnica večera. Člani legendarne klapske zasedbe se namreč radi pošalijo na svoj račun, da so na pol Slovenci. Ob vse večji priljubljenosti in vse pogostejšemu nastopanju v Sloveniji so priredili nekaj tradicionalnih slovenskih skladb, kot so “Slovenija od kod lepote tvoje” in “V dolini tihi”. Tudi krona sobotnega večera sta bili ti dve pesmi, s katerima je Klapa Maslina poslušalce koncerta pripravila h glasnemu petju, ploskanju in vsesplošnem zadovoljstvu.

Že zdaj vas vabimo na naslednja Bovška poletna večera, na katerih bosta nastopila:

v četrtek, 10. avgusta CHEERS PARTY BAND,

v petek, 11. Avgusta THE PLUT FAMILY, obakrat s pričetkom ob 20.30.,

v soboto, 12. 8. 2017, pa vse vabimo na celodnevno prireditev Čomparska noč.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: IRIS STRES