V minulem tednu so se na smučišču Kanin ponovno zbrali žičničarji z vseh slovenskih smučišč in pripravili tekmo, ki jo že tradicionalno pripravljajo ob koncih zimskih sezon.

Dvodnevni dogodek je zopet blestel v vsej svoji slavi, saj je svoje dodalo tudi lepo vreme, ki sicer ni bilo ravno napovedano. Je pa bilo zato veselje toliko večje. Tekmo so na progi Sedlo izvedli brez težav, seveda pa z nepogrešljivimi merilci časa Smučarskega društva Kanin.

Ob zaključku v baru Kaninske legende ob A postaji krožnokabinske žičnice, se je za številno udeležbo, prišlo je namreč kar 160 žičničarjev iz vse Slovenije, vsem zahvali najprej v.d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek in na kratko predstavil samo sezono, nato pa jih je pozdravil še župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

»Vi lahko najbolje razumete, kaj pomeni v nekem turističnem kraju ostati brez smučišča. Težko vam povem, koliko odrekanj, napornih pogajanj in nenazadnje tudi napornega dela za rekonstrukcijo naprav je bilo vloženega v ta projekt. Ampak zdaj smo presrečni, da je ta naš paradni konj zopet zaživel in so se posledično začele tudi v dolini zadeve ponovno premikati v pozitivno smer. Prihajajo vedno novi investitorji, obnavljajo se hoteli, načrtujejo se nove ponudbe, skratka, turistični utrip bo v Bovcu in okolici zopet prisoten skozi vse leto. To pa pomeni tudi nova delovna mesta. Letošnja sezona je bila uspešna, izjemno pa sem ponosen na ekipo Sončnega Kanina, ki je s požrtvovalnim delom naše smučišče umestila med najboljša velika slovenska smučišča. Zahvala pa gre tudi vam, da ste Žičničarjado zopet izvedli pri nas, saj nam s tem tudi neposredno pomagate k boljšim rezultatom. Prepričan pa sem, da ste se in se med nami še prijetno počutite. Naj tako ostane še naprej!«

Na terasi bara Kaninske legende so vse prisotne nagradili s praktičnimi nagradami, najboljši pa so prejeli medalje in seveda pokale za absolutne zmagovalce.

REZULTATI:
MOŠKI
ŽENSKE
KATEGORIJE
EKIPNO

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC