Pred kratkim je v samozaložbi izšla pesniška zbirka SONTIA 1., avtorja Mitje Miklavčiča-Mikle, danes pa je avtor izvod s posvetilom podaril županu Občine Bovec Valterju Mlekužu.

Izdaja prve pesniške zbirke omenjenega avtorja je plod večletnega zapisovanja različnih pesnitev in izbora najboljših rim, SONTIA 1. pa je zasnovana v treh sklopih, kot je županu povedal Mitja Miklavčič- Mikla.

»Zamislil sem si izdati svoje pesmi v treh sklopih, in sicer je prvi posvečen moji brezpogojni ljubezni in pripadnosti do edinstvene smaragdne reke Soče, v drugem sklopu je nekaj pesmi o ljubezni, razmišljanju o njej in tistih, ki so jo ali jo še vedno občutijo, v zadnjem delu pa je rima posvečena različnim stvarem, vasem, krajem, razmišljanjem. Delček tega je namenjenega tudi mojima ženskama, ki sta me zaznamovala za vse življenje in me ustvarila takega, kakršen sem. To sta moja pokojna nona Olga in moja mama Pavla.«

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž se je avtorju za pozornost, posvetilo in srčno predano darilo iskreno zahvalil, ob izdaji prve pesniške zbirke pa tudi čestital ter ga spodbudil k nadaljnjemu delu.

Pesniška zbirka SONTIA 1. je izšla v 300 izvodih, pesmi pa spremljajo ilustracije Mitjevega očeta Vida Miklavčiča, upokojenega likovnega umetnika, ki se mu Mitja za vse delo še posebej zahvaljuje.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC