Na sejmu opreme zimskih športov Alpinmesse-Alpinforum v Innsbrucku so se predstavniki Občine Bovec in Sončnega Kanina sestali z vodstvom francoske Pome. Pogovarjali so se o nadaljnjih aktivnostih na zimsko-poletnem centru Kanin.

Predstavniki Občine Bovec pod vodstvom župana Valterja Mlekuža in v sestavi Danijela Krivca, Davorja Gašperčiča, Marijana Skorniška in Gorana Kavsa, so se na pogovorih z vodilnimi predstavniki francoske Pome dogovarjali predvsem o pripravi krožnokabinske žičnice na letošnjo poletno in prihodnjo zimsko sezono. Skupna ugotovitev je bila, da so naprave vso zimo delovale brez večjih težav in je zato zdaj čas za povečanje hitrosti potovanja. Z aktualnih 2,8 m/s, ki je bila po popolni prenovi po trditvah konstruktorja (francoske Pome) uvedena v skladu z veljavno evropsko zakonodajo, bo hitrost lahko zopet povečana na hitrost potovanja pred rekonstrukcijo. Sicer pa bodo po končani zimski in do začetka poletne sezone opravljena le redna vzdrževalna dela.

Sogovorniki so bili presenečeni tudi nad tako velikim obiskom smučišča že v prvi sezoni, še posebno, ko so izvedeli za letošnje snežne razmere na začetku sezone. Zadovoljni pa so bili z dejstvom, da je nova ekipa Sončnega Kanina tako profesionalno upravljala z žičniškimi napravami.

Ob koncu delovnega srečanja se je ekipi pridružil še generalni direktor Pome Jean Noël Jacques Souchal. Beseda je tekla tudi o nadaljnjih načrtih in potrebnih investicijah za razvoj celoletnega turizma na zimsko-poletnem centru Sončni Kanin oziroma na pogorju Kanina, saj se vsi zavedajo, da je bila rekonstrukcija obstoječih naprav le korak na poti k vzpostavitvi modernega zimsko-poletnega centra Kanin z modernimi žičniškimi napravami in seveda bogato dodatno turistino ponudbo.

Kaj vse je najnovejšega na tržišču, kakšne žičniške naprave ter ostala športna oprema so na voljo, pa si je ekipa Sončnega Kanina in Občine Bovec lahko ogledala v nadaljevanju dneva. Seveda so na tem sejmu prisotni vsi najpomembnejši ponudniki opreme zimskih športov oziroma tisti, ki na svetovnem tržišču kaj veljajo, zlahka pa se naključno najdejo tudi nekateri drugi znani slovenski obrazi. Med njimi je bil tudi kranjskogorski župan Janez Hrovat.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC