Župan pobratene Občine Tarčento Mauro Steccati se je z veseljem odzval na povabilo župana Občine Bovec Valterja Mlekuža in se skupaj z najožjima sodelavkama Beatrice Follador in Donatello Prando udeležil delovnega srečanja v Bovcu.

Pobrateni Občini Bovec in Tarčento odlično sodelujeta predvsem na področju izmenjave medsebojnih izkušenj, izmenjujeta pa si tudi prijateljske obiske na posameznih prireditvah in dogodkih obeh Občin. Z željo sodelovanja tudi na promocijski ravni se sodelovanje širi še na področje turizma, prva konkretna promocijska aktivnost pa je bila lanskoletna predstavitev Bovškega na BONUM-u 2016, ki je potekal v vili Moretti v Tarčentu, kjer je na dogodku na visoki eno-gastronomski ravni, tržnici umetnostne obrti, trgovine in eno-gastronomije ob številnih udeležencih sodelovalo tudi Društvo od ovce do izdelka iz Bovca. Že več let pa Občina Tarčento posodi Občini Bovec tudi svetovno znane folklorne skupine, ki se udeležujejo njihovega Festivala dei Cuori.

Prav o tem je tekla beseda tudi na tem srečanju, župan Občine Tarčento Mauro Steccati pa je tudi za letošnje poletje obljubil udeležbo vseh skupin Festivala dei Cuori tudi v Bovcu. Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je kolegu ponudil tudi možnost, da bi se Občina Tarčento udeležila letošnje Čomparske noči in se z eno-gastronomijo predstavila na eni izmed stojnic, kar je Steccati sprejel z navdušenjem.

Z direktorjem LTO Bovec Jankom Humarjem je beseda tekla tudi o nadgradnji sodelovanja obeh občin na drugih področjih turistično-promocijskih aktivnosti, Beatrice Follador, delegatka za turizem pri Občini Tarčento pa je napovedala skorajšnje odprtje Turistično informacijskega centra, ki ga v Tarčentu odpirajo po vzoru bovškega TIC-a.

Ob slovesu se je župan Občine Bovec Valter Mlekuž gostom zahvalil za obisk z majhnim priložnostnim darilom, ki pa je v celoti doseglo svoj namen. Podaril jim je namreč tradicionalne pirhe letošnjega srečanja starosvetnih smučarjev, prispevek Društva starosvetnih smučarjev Kanin, hkrati pa je vse povabil tudi na sam dogodek Emaus 2017. Tik pred Velikonočnimi prazniki je to darilce seglo do srca, kot je dejal župan Tarčenta

.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC