Spet doma – bi lahko zapisali za pokal Občine Bovec, ki je ponovno zablestel na edinem visokogorskem smučišču v Sloveniji, na domačem Kaninu.

Vsa zadnja leta se je organizator Smučarski klub ATC Kanin potrudil izpeljati tekmo za pokal Občine Bovec na posameznih sosednjih smučiščih, zdaj pa je svoj dom zopet našel na Kaninu. Delavci Sončnega Kanina so pripravili izvrstno progo, s prekrasnim vremenom pa jih je obdarilo tudi nebo, in če so se nebu zahvalili zgolj z besedo, so se Sončnemu Kaninu tudi z dejanjem. V imenu Smučarskega kluba ATC Kanin je v uvodu vse pozdravil Marjan Komac:

»Na tem mestu se moram posebej zahvaliti Občini Bovec, ki nam je ves čas stala ob strani in nas podpirala, še posebno lep trenutek pa je ta, ko se vračamo na domači Kanin. Iskrene zahvale za vse, kar so tokrat za nas naredili, gredo tudi Sončnemu Kaninu, ki nam je ob vseh pripravah stal ob strani, tako pri prevozu opreme kot pri odlični pripravi snežne površine in same proge. Res si želimo, da bi bilo to odlično sodelovanje tudi v prihodnje na tako iskreni ravni. Posebnost letošnje tekme je tudi ta, da smo ponovno stopili v stik z bovškim Smučarskim društvom, katerega merilci na smučarskih tekmah na izjemno visoki ravni merijo čase in pripravljajo končne  rezultate, za kar smo jim še posebej hvaležni,« se je med drugim zahvalil Marijan Komac in v imenu Smučarskega kluba ATC Kanin podelil zahvalo požrtvovalni ekipi Sončnega Kanina.

K besedi je povabil tudi župana Občine Bovec Valterja Mlekuža:

»Današnjega dogodka nikakor nisem želel zamuditi, saj se mi je že kot športniku, še posebej pa kot županu trgalo srce, ko sem vas prišel pozdravit na drogo smučišče v drugi državi. Kako nerodno mi je bilo, ko sem Pokal Občine Bovec spremljal drugje, vem verjetno samo jaz. Ta pokal ima svoje mesto na Kaninu, in dokler bom župan, bo tako tudi ostalo. Vsem tekmovalcem želim uspešno tekmo in dosego najboljših časov, na koncu pa bo tako ali tako zmagal športni duh, ki je v vseh nas, ki smo danes tu pod Prestreljenikom,« je v pozdravih poudaril župan Valter Mlekuž in tekma se je lahko začela.

Podelitev je potekala v severni jedilnici restavracije Prestreljenik, vsi tekmovalci pa so prejeli  tradicionalne manjše priložnostne nagrade sponzorjev ter spominske medalje. Trije najbolje uvrščeni po skupinah so prejeli medalje, ki sta jih podelila predsednik SK ATC Kanin Roman Šmid ter predstavnik Notranjsko-Primorske smučarske regije Lado Celestina (slednji je dogodku zagotovo dal še  večjo težo).

Prvim petim ekipam so ob tradicionalni slastni torti podelili tradicionalne, tokrat še posebej velike in lepe  pokale. Ponovno pa je presenetil župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je za najboljši ekipni dosežek ter za absolutno najboljši dosežen čas v ženski in moški kategoriji podelil zlati znak Občine Bovec. Ob tem je poudaril, da se ta znak podeljuje samo ob posebnih priložnostih in samo najzaslužnejšim, vrnitev Pokala Občine Bovec na Kanin in tako uspešno izvedbo tekme, pa označil za nesporno posebno priložnost.

Zahvale je ob zaključku vsem skupaj v imenu kluba še enkrat izrekel Marjan Komac in seveda vse povabil na naslednjo kaninsko tekmo prihodnje leto.V nadaljevanju je v prijetnem klepetu beseda nanesla tudi nekaj skritih in odkritih želja članov Smučarskega kluba ATC Kanin. Ena izmed najbolj gorečih je ta, da bi se jim pridružilo še več novih  bovških otrok in staršev ter tudi novih mladih trenerjev in učiteljev smučanja.

»Tudi zato, ker se obstoječa vodstvena ekipa z odraščanjem naših otrok počasi umika, bi želeli prepustiti vajeti kluba novim zagnanim članom. Klub ima v širši regiji dobro ime, rezultati za tako majhen klub so bili vseskozi in so še vedno več kot dobri. Trudimo se vsem otrokom ponuditi možnost, da se z majhnim finančnim vložkom staršev naučijo osnov smučanja, pravil obnašanja na smučišču in vstopanja na žičniške naprave. Občina Bovec in tudi Kobarid nam stojta ob strani. Po dolgih letih smo zahvaljujoč Občini Bovec dobili svoj prostor v bovškem gasilskem domu, imamo lastno opremo za pripravo smuči, prav tako tudi za pripravo treningov in tekem. Res bi bilo škoda, da tega ne bi v prihodnje še bolje izkoristili,« je svoje videnje o delovanju kluba izrazil Marijan Komac.

Župan je tradicionalno kratko nagovoril tekmovalce in prisotne, dal dogodku posebno težo z podelitvijo zlatega znaka občine Bovec za najboljši dosežen ženski in tudi moški čas, ter  zmagovalni ekipi.

REZULTATI:

Rezultati – absolutna – ženske
Rezultati – absolutna -moški
Rezultati – KLUBI
Rezultati -kategorije

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: SK ATC KANIN